1. Csak akkor kell kidobni a szempillaspirált, ha már beszáradt a festék.

Vannak spirálok, amiket egy év után találsz meg egy régi táskád alján, és bár látszólag nincs bajuk, - tapasztalatból mondom - nem jó ötlet őket újra bevetni. A szempillaspirált kinyitás után három hónapig használd csak, mivel a fésűs része nagyon közel kerül a szemedhez, és ha csak egy kis kosz is éri a kefét, könnyen fertőzést okozhat. 

2. Könnyebben fel lehet vinni a szempillaspirált, ha előbb a kefés végét gyorsan oda-vissza húzogatod a tubusban.

Ha az a cél, hogy kiszedd a maradék festéket a tubusból, vagy hogy leszedd a keféről a felesleget, akkor inkább először lassan forgasd át a fejet a tartóban, utána lassan húzd ki, majd a végén töröld le a maradék festéket! A ki-be húzogatással csak azt éred el, hogy telemegy levegővel a tartó belseje, és vele együtt baktériumokkal is.

3. Semmi baj nem történik, ha néha sminkben mész aludni.

A bőröd alvás közben frissül és regenerálódik. Ezért, ha nem tud rendesen szellőzni az alapozótól és púdertől, akkor a pórusok elzáródnak, a  bőr pedig dehidratált és élettelen lesz, és persze megjelennek a pattanások és a mitesszerek is.

sminkbenaludnim.jpg

4. A sminktől pattanásos és kiütéses lehet a bőröd.

Maguk a sminkcuccok ritkán okoznak kiütéseket és bőrirritációt, inkább a sminkek nem higiénikus tárolása és használata okozza a bajt, illetve az, ha olyan ecseteket, szivacsokat használn

5. Egy sminkcuccnak nem járhat le a szavatossága.

De, de, de! Ha megnézed a kis tartóidat, a legtöbbre rá van festve egy kis tégely rajta egy dátummal, hogy hány hónapig használhatod. Ezeket nem véletlenül írják rá, mivel onnantól, hogy kibontod, érintkezik a levegővel, az ujjaiddal és az ecsetekkel, amik azért nem mindig makulátlanul tiszták.

6. Ha csak te használod a sminkecseteket, akkor nem kell őket kimosni.

Hidd el, én szeretném a legjobban, hogy ez igaz legyen. De sajnos a baktérium akkor is rákerülhet az ecsetekre, ha csak te érsz hozzájuk. Ez különösen akkor igaz, ha a táskádban is tartasz párat belőlük, amik a kulcscsomóddal, a tárcáddal, és még egy csomó más dologgal is érintkezhetnek.

7. Minden nap lehet hordani vízálló szempillaspirált.

Ha aznapra nem mond esőt, és sírós-romantikus filmre se mész a moziba, akkor inkább hagyd ki a vízálló sminket! Nem azért, mert bármi gond lenne vele, hanem mert este, mikor lemosod (mert ugye lemosod), többet kell dörzsölnöd az arcod, hogy lejöjjön a festék, ami napi rendszerességgel nem tesz jót a bőrnek.

8. A hidratáló helyettesítheti a primert.

Nem igaz, mivel két tök különböző dologról van szó. A hidratáló feladata, hogy hidratáljon, miközben beszívódik a bőrbe. Az primer viszont megmarad a bőr felszínén, és előkészíti az arcbőrt az alapozáshoz.

9. A korrektort az alapozó előtt kell felvinni.

Inkább fordítva. Először kell felkenni az alapozót, és ha maradnak még takargatnivaló hibák, akkor kell őket elrejteni a korrektorral. Így elkerülheted, hogy feleslegesen sokat használj belőle.

alapozoszinecsuklonm.jpg

10. A kézfejeden tesztelheted, hogy melyik a színárnyalatú alapozó való neked.

Teljesen egyszerű oka van annak, hogy ez miért nem igaz. Az arcodat több fény éri, mint a csuklódat. Ha éppen a tökéletes árnyalatú alapozót keresed, akkor inkább az állkapocs vonalához kenj belőle, hogy tényleg lásd, hogy fest rajtad!