Május eleje óta a fürdés többé nem lesz olyan, mint volt. A Tiwtteren ugyanis megjelent egy szavazós bejegyzés, amihez csak ennyi szöveg tartozott:

te megmosod a lábad zuhanyzás közben?

A téma pedig, ahogy - a poszt-Kim ‘olajos fenekű’ Kardashian világban - mondani szokás: felrobbantotta az internetet. A szavazásra több mint 850 ezer voks érkezett és az igenek elsöprő, 80 százalékos, fölénnyel nyertek. Ám ezzel a kérdés nem zárult le, hiszen a több mint félmillió szavazó közül sokan írásban is belefolytak a vitába pro és kontra, ami így még egy amerikai tévéműsorba is bekerült, sőt maga Taylor Swift is nyilatkozott az ügyben.

Az énekesnő viszonylag diplomatikus és kitérő választ adott, amivel végül csak tovább tetézte a konfliktust.

Swift ugyanis nem volt hajlandó kimondani azt, hogy meg szokta-e mosni külön a lábát zuhanyzás közben, vagy csak engedi, hogy a felsőtestéről a lefolyó szappan megtisztítsa, hanem azt mondta: ha borotválkozik, akkor a borotvahab után már nem tesz még külön tusfürdőt is a lábára. Ez pedig természetesen egy újabb vitát generált arról, hogy akkor a borotvahab helyettesítheti-e a szappant.

Szerencsére a nagy lábmosás diskurzusban már nemcsak laikusok, hanem egy szakember is megszólalt, akinek a nyilatkozata pontot tehet az ügy végére. A Women’s Health magazin kérdezett meg egy New York-i bőrgyógyászt a témában, aki elmondta, mindkét tábor helyesen jár el. Ártani ugyanis nem árt, ha a lábaidon is átmész szappannal, de:

amennyiben a lábad nem láthatóan koszos, nem kell külön rámenned, bőven elég a testedről lefolyó szappanos víz ahhoz, hogy megtisztítsa - mondja a szakember.

Amit azonban kiemel, hogy a lábfejeket viszont minden fürdésnél külön, szappannal meg kell mosni, ez a testrész ugyanis sokkal jobban összekoszolódik a nap folyamán.

Mindezek után, te hol állsz a nagy lábmosás kérdésben?