Amikor a vásárlás nem öröm, hanem kőkemény mérőszalagozás 

Amikor leülök a gép elé egy csésze teával, mindig azt várom, hogy relaxálva, arcmaszkkal a fejemen fogom megajándékozni magam a kedvenc webshopom akciós kínálatából. Ezzel szemben a következő életkép fogadja azt, aki éppen meglátogat: az arcomról félig leesett fátyolmaszkkal, a kezemben egy jegyzetfüzettel és tollal próbálom eltalálni, hogy hol, és milyen szorosan mérjem magam a mérőszalaggal. Vagy füstöl a kezem a klaviatúrán, hogy dekódolni tudjam az adott ország mérettáblázatát. Nem, annyira mégsem pihentető ez a dolog.

majom-klaviatura-gif.gif

Amikor megrendeled, és nyugdíjba vonulsz, mire megjön 

Én már sosem veszek semmit a neten, ha sürgős. Egyszerűen nem. Mert legalább öt-hatszor jártam már úgy, hogy nyaralásra, szülinapi vagy karácsonyi ajándéknak szántam az adott terméket, és természetesen az ünnep vagy az utazás előtti utolsó napot idegeskedéssel és - már nem online - vásárlással töltöttem. Nem. Sosem jön meg időben. Illetve mégis: akkor, amikor egyáltalán nem sürgős. 

csontvaz-gif.gif

Amikor a postát többször hívod, mint a legjobb barátnődet 

Valahol elakadt a csomagod, mert nyilván nem néztél utána az országok közötti vámkapcsolatnak, és a végén legalább tíz-, de inkább húszezer forinttal többet fizetsz, mint amennyibe eredetileg került a megrendelt cucc. Én játszottam már "túszcserét" a vámosokkal, ugyanis anno bele sem gondoltam, hogy ha Ázsiából rendelek, akkor az nem fog csak úgy a postaládámban landolni. Ma már csak és kizárólag Angliából vásárolok, vége a szép és naiv shopping-világbéke elméletemnek.

telefon-gif.gif

Amikor az érkezik meg, amit rendeltél, csak egyáltalán nem jó a méret 

A legcsodálatosabb eset mind közül. Persze az összes webshopnak van valamiféle lehetősége arra, hogy kicseréld az adott cuccot, de miután kifizetted, vártál rá négy évet, kiváltottad a vámon, összebarátkoztál a futárszolgálattal, és rég elfelejtetted, hogy valaha megrendelted, egyszerűen elengeded. Inkább elajándékozod, vagy elrakod a szekrény mélyére, mondván "majd jó lesz, ha lefogyok", esetleg  azzal, hogy "majd hordom, ha terhes leszek". Erről ennyit.  

kutyi-ruhaban-gif.gif

Amikor ötször annyit költesz, mint amennyit terveztél, hála az akcióknak (?) 

Ismerős az érzés? Beütöd a kedvenc webshopod oldalát a böngésződbe, feltárul a rengeteg szuper ajánlat, megörülsz, hogy akció van, beúszik egy kuponkód, amivel 30%-os kedvezményt válthatsz be, örömmel beteszed a kosárba a legolcsóbb cuccokat, és... elment a havi fizetésed. Nem tudni, mikor és hogyan. És akkor jön az alkudozás magaddal, meg a kiválogatás. Aztán meglátod, hogy ingyen szállítanak házhoz x összeg felett. És visszateszel mindent, amit kiválogattál. Mert megérdemled. 

diddy-money-gif.gif

Lehet, hogy nem is olyan rossz ötlet a hagyományos, próbafülkés, sorban állós vásárlás. Csak mondom.

A nyitókép forrása: https://www.instagram.com/keane_as/