Rosenkranz Klaudia

Bőrápolási szakértő

2002-ben közgazdászként végeztem a Budapesti Gazdasági Főiskolán, reklám szakirányon. Ezután több, mint 15 éven át reklámszövegíróként, majd kreatív igazgatóként dolgoztam egy nemzetközi reklámügynökségen, ahol a legnagyobb szépségápolási márkák kampányain dolgoztam szerte a világban - Észak-Amerikától kezdve egészen Indiáig. Közben rengeteget tanultam a bőrápolásról, hiszen a kutatási és fejlesztési osztályokkal való közös munka során páratlan lehetőségem nyílt arra, hogy bepillanthassak a kulisszák mögé. Világossá vált, hogy mi kerül a tégelyekbe, és miért. 

Mindezzel párhuzamosan 2004-ben, egy elrontott kozmetikai kezelés során annyira tönkretették a bőrömet, hogy megfelelő szakember hiányában kénytelen voltam egyedül rájönni, hogyan gyógyítsam meg. 10 év autodidakta tanulás és kutatómunka után, 2014-ben kezdtem el írni a beauty blogomat, a Skinlattét, ( @skinlatte.me @skinlatte.me.beauty )hogy megoszthassam a tapasztalataimat.

Mellékhatásként a hobbimmá - vagy inkább a mániámmá - vált a bőrápolás, olyannyira, hogy 2019-ben szabadúszó lettem, hogy végre belevághassak egy komolyabb szakmai képzésbe. Hálás vagyok, hogy a több száz óra kozmetikai diagnosztika gyakorlatomat a legjobb szakemberek mellett tölthettem. Ha bőrről van szó, úgy gondolom, nem létezik elméleti szakember. Minden bőr más, és minden bőrt meg kell érteni - ehhez pedig látni, tapintani, ismerni kell. Nem hiszek az egyenmegoldásokban, a hatóanyagokat kombinálni kell, a rutinokat folyamatosan bőrre szabni. 

Komolyan veszem a bőrápolást, és nagyon nagy a felelősségtudatom, mert a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyire nem mindegy, mit tesznek rá. Hiszem, hogy a szép bőr nem pénz, hanem tudatosság kérdése. Minden más csak marketingsallang.