Mikor eldöntöttem, hogy öt napig, vagyis hétfőtől péntekig tenni fogok valamit azért, hogy a napomat egy fokkal jobb formában és közérzettel zárjam, rengeteg minden eszembe jutott - a reggeli hajbelövéstől kezdve a 20 perces tornagyakorlatokon át a kiporciózott, egészséges nasikig. Aztán - végigpörgetve a teendőim listáját és a szabad perceim számát - visszazökkentem a realitás talajára, mert gyorsan rájöttem, hogy örülhetek, ha tíz percet rá tudok szánni az aznapi penzumra.

Végiggondoltam ,hogy mik azok a dolgok, amik nem igényelnek sem túl sok időt, sem túl sok erőfeszítést. Így landolt a „minden nap frissen belőtt haj”, „mínusz 10 kiló”, „saját kezűleg készített hummusz” lista a kukában, és helyettük ezek a tételek kerültek ki a hűtőmre:

Hétfő: Rinocéroszlábak helyett puha bőr

Pár hete vettem észre, hogy a talpam, különösen a sarkaim szörnyen ki vannak száradva. Az egyik patikában ajánlottak rá gyógyszertárban kikevert krémet vagy vazelint, amivel vastagon be kell kenni a talpat, ráhúzni egy zoknit, és úgy aludni. Mivel a gondolattól is rosszul vagyok, hogy egy nedves zokniban aludjak télvíz idején, ezért inkább napközben nyomultam itthon, krémben tocsogó zokniban. Ha fel kellett állnom a székből, akkor papucsot vettem fel, hogy ne hagyjon a ragacs nyomot a parkettán. Az eredmény már első nap látható volt, a bőröm határozottan puhább lett.

Kedd: sminkcuccok tisztítása a világ legegyszerűbb trükkjével

Mindig is tudtam, hogy mennyire fontos (khm, lenne) tisztán tartani a sminkcuccaimat, mégis, ez pont olyasmi, amit állandóan halogatok. Sminkes szakértőnk Tauz Nóra adott pár szuper tanácsot házi ecsettisztításhoz - az egyik módszer szerint bele kell állítani az ecseteket egy adag hajbalzsamba, pár órát állni hagyni őket, és utána kiöblíteni. Mivel ez az egész művelet nem tartott tovább 5 percnél (közben persze nem azt nézegettem órákig, hogy milyen szépen tisztulnak az ecseteim) ezért még egy kis nedves törlőronggyal a palettáimat, rúzsokat is áttörölgettem, és szintén balzsamos vízben elmostam a szivacsaimat.

Szerda:  A rettegett hideg zuhany

Régi trükk, hogy aki rugalmas és feszes bőrt akar, az hideg-meleg vízben zuhanyozzon. Korábban viszont, míg nem itthonról dolgoztam, még a gondolattól is irtóztam, hogy reggel hideg vizet nyomassak magamra, és utána még ki is menjek a meleg lakásból. Most viszont, hogy itthonról végezhetem a munkám, gondoltam  adok egy esélyt ennek a kínzásra hajazó módszernek. Vállalom, puhány vagyok, ezért inkább langyoskásabb vízzel kezdtem, de pár perc után belejöttem, és simán ment a jéghideg és meleg víz váltogatása. Sőt, mivel tudom, hogy egy alkalomtól nem várhatok komoly eredményt, megfogadtam, hogy gyakrabban fogom csinálni. De szigorúan csak úgy, hogy utána egy forró kávéval a kezemben, betakarózva ülhetek a kanapémon.

Csütörtök: A "mindent befalok" helyett egészséges nasi és innivaló

Nagyjából egy órát vagyok képes egy helyben ülni. Mivel lakás nem alkalmas hosszú gyalogtúrára, ezért általában a konyha fele kezdek el sündörögni. És bár egyáltalán nem vagyok éhes, mindig bekapok pár falatot, hiába tudom, hogy a felesleges nassolás nem túl egészséges, ráadásul a heti sportadagomat is hazavágom vele - én pont amiatt kezdtem el mozogni, mert zavart, hogy a sok otthonüléstől elpunnyadtam az utóbbi időben. Ezért, miközben csináltam a családnak a reggelit, felvágtam magamnak és gusztán egy tányérba tettem almát, kivit, mandarint, diót. Már pusztán attól, hogy nem a gyümölcsös tálban álltak a gyümölcsök, hanem szépen ki voltak készítve, egyből izgibb alternatíva lett a csomagolásból kievett sajttal szemben. Még egy liter zöld teát is főztem magamnak, amit odakészítettem az asztalomra, és láss csodát, az is pikk-pakk elfogyott, úgyhogy ezt a napot egy kis szépítő méregtelenítéssel és vitaminturbózással töltöttem, amihez az előkészületek nem igényeltek többet tíz percnél.

Péntek:  otthoni DIY-kencék ideje

Hiába szeretem a házi praktikákat, egy hátrányuk mindig van: kicsit tovább tart az elkészítésük, mint feltépni egy drogériás arcmaszk vagy hajpakolás csomagolását. Cserébe viszont pontosan tudom, hogy mi kerül a bőrömre, olcsók, hatásosak, úgyhogy örülök, ha alkalmat találok, hogy bevethessem őket. Direkt olyasmiket választottam, amikkel nem kell sokat szöszmötölni, és a hozzávalók garantáltan megtalálhatók az otthoni háztartásban.  Arcpakolásnak a már korábban bevált kurkumás receptemet használtam, a hajamra pedig a szintén szuper eredményt hozó Panthenolt fújtam, ami szintén pepecselésmentes. Fontos: a kurkumás maszkban véletlenül se feledkezz bele valami nagy melóba, mert ha túl sokáig hagyod fent, csibesárgára színezi a bőrödet - de pont amiatt, mert csak rövid ideig szabad az arcon hagyni, még jobban passzol az időtakarékos beauty-kihívásba.

Összesítve a hetet, sikeresnek mondanám a kihívást. Igaz, hogy ezekkel a lépésekkel nem fogom a világot megváltani, és nem lesz belőlem szupermodell sem, de nem is ez volt a cél. Hanem az, hogy este elmondhassam, hogy aznap is tettem valamit azért, hogy kicsit jobban érezzem magam a bőrömben, miközben a munkámat is zavartalanul tudtam végezni. Erre pedig elmondatom: küldetés teljesítve!