A tudomány hosszú évek óta vizsgálja a vonzás szabályait, így van már jó pár megalapozottnak nevezhető eredményük, amik közül sok azt bizonyítja, hogy mi nők általában sokkal szebbek vagyunk, mint ahogy azt magunkról gondoljuk.  És erre példákat is tudunk mondani.

1. Nem a mellek mérete számít

Bár ma már nyíltabb a diskurzus arról, hogy nem a nagy mellektől lesz vonzó egy nő, mégis sokan vannak, akiket rettentően zavar, ha nem érzik elég méretesnek a kebleiket. Pedig nemcsak a magazinok (és sokszor a pasik is) mondják azt, hogy nem a méret számít, hanem a kutatók is. Tanulmányok mutatták ki, hogy a mellek nagy vagy kis mivoltánál sokkal fontosabb a formájuk és az állapotuk. A mellek a termékenységet szimbolizálják, így azok a legvonzóbbak, amik az a benyomást keltik, hogy egészségesek, teljesen függetlenül attól, hogy mekkorák.

nagymellekm.jpg

2. Így tereli el a figyelmet az arcod a tested többi részéről

Mivel már kifejezetten olyan témában is született kutatás, hogy milyen viszonyban áll az arc és a csípő szélessége, akkor mikor egy nő szépsége a kérdés, már tudjuk, a fiatalosabbnak tűnő arc eltereli a figyelmet az alakról. Persze nem arról van szó, hogy ha a korodnál évekkel fiatalabbnak néznek, akkor az mint egy láthatatlanná tévő köpeny hat a tested többi részére, de azt megfigyelték, hogy az arcról leolvasható kor többet számít, mint a derékbőség és a csípőméret.

3. A lábak legalább olyan fontosak, mint a mellek

Attól, hogy több szó esik a mellekről (már ebben az összeállításban is másodszor jönnek elő), nem feltétlenül ez a nők legvonzóbb testrésze. Hisz ott van mellettük például a fent említett arc, a fenék, és igen, a lábak is, amiket valamiért hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Egy amerikai pszichológiai szaklapban megjelent cikk szerint a lábak amolyan csendes csábítók a mellek, és a fenekek mellek, amik üvöltik magukról a szexiséget.

lab.jpg

4. A rövidebb láb vonzóbb

Ha pedig már a lábaknál tartunk: hajlamosak vagyunk azzal is nyomasztani magunkat, hogy labdába se rúghatunk (!) lábak téren egészen addig, míg a Victoria’s Secret modellekéhez hasonló hosszúságúra nem nyújtjuk őket. Nos, mint ahogy egy 2010-es tanulmány is rámutatott, a hosszú lábaknál sokkal vonzóbbnak bizonyulnak a közepes méretűek, amelyek szintén az egészségesség benyomását keltik.

5. Valamit tudnak ezek az influenszerek

Megfigyelted már, hogy az Instán a menőbb csajok mind úgy pózolnak, mintha nyakficamuk lenne, és az összes fotón valamelyik irányba csuklik a fejük? Lehet, hogy ez nevetségesnek és művinek tűnik, mégis nekik van igazuk,:egy kutatás ugyanis arra jutott, hogy az oldalra döntött arcot vonzóbbnak látjuk, mint azt, ami egyenesen néz szembe a kamerával. Sőt, fejjel lefelé is működik a szépségnövelő hatás. Micsoda kiváló infó Tinderezéshez!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amanda Stanton (@amanda_stantonn) által megosztott bejegyzés,

6. A kellemes illat megszépít

Nem véletlenül virágzik évszázadok óta a parfümipar, azt ugyanis már régóta tudjuk, hogy a kellemes illat vonzóvá tesz. Egy amerikai érzékkutató központ vizsgálata szerint azonban egy jó parfüm konkrétan szebbé is tesz mások szemében. A kutatás során az alanyoknak fotókat mutattak emberekről, akiket a szépségük alapján kellett pontozniuk, eközben pedig halolaj és rózsaolaj aromát adagoltak nekik különböző mennyiségben. Mikor a kellemesebb illat dominált, a fotókon szereplők magasabb pontokat kaptak.

Ám a parfümökkel vigyázni kell, hiszen túl sok a kellemes illatból pont ellenkező hatást válthat ki.

Forrás: Brightside