Orrfolyás, szipogás, viszkető szemek, zsepik folyamatosan készenlétben, bónuszként pedig a naponta hússzor elhangzó párbeszéd: „beteg vagy?” „nem, csak allergiás.” Mindegy, hogy mire vagy allergiás, van az a szint, mikor már annyira befolyásolja a mindennapjaidat, hogy még a sminkelést is kerülöd miatta, hisz „úgyis lejön vagy lefolyik egy óra alatt", de ennek nem kell feltétlenül így lennie.

1. Készítsd elő az arcod a sminkeléshez!

Megvan az érzés, hogy reggel, mire oda jutnál, hogy kisminkeld magad, már úgy fel van puffadva az arcod, mint egy gömbhalnak? Jó megoldás erre, ha sminkelés előtt egy 15 perccel felteszel egy legtöbb drogériában már kapható hidrogéles arcmaszkot. (megváltás, ha mindig tartasz belőle a hűtődben, így bármikor kéznél van a hűsítő segítség) A hidrogéles helyett bármilyen fátyolmaszk is működhet, lényeg, hogy a hideg legyen. Nóri elárulta, vele is előfordult már olyan, hogy arcmaszk híján evőkanalakat hűtött le és azokkal nyomkodta az arcán a szeme alatti felpuffadt részeket.

2. Ne most kísérletezz új cuccokkal!

Beleszerettél egy új szemfestékbe, és végre megjelent a kedvenc márkád új korrektora? Szuper hír, bár nem biztos, hogy szerencsés az időzítés. Nóri szerint már magában is lutri, hogy egyes termékekre hogy reagál például a szemed, allergiaszezonban pedig pláne okosabb azoknál a sminkeknél maradni, amikről tudod, hogy beváltak.

3. Ezt csináld, ha könnyezik a szemed!

Az, hogy mindenből vízálló verziót vegyél, eléggé magától értetődő tanácsnak tűnhet, pláne, ha már régi pollen-veterán vagy. Azt viszont lehet, hogy nem tudtad, hogy létezik egy sminkfixáló folyadék, ami még a legegyszerűbb tust is vízállóvá teszi, picit belecsepegtetve a vízálló szemfestékedbe pedig még inkább tartóssá teszi őket. Pro tipp: ugyanebből a folyadékból tegyél egy keveset a beszáradt szemfestékes tubusba és egyből újra tudod őket használni.

4. Így rejtsd el, hogy pirosodik a szemkörnyéked!

A szemkörnyéki pirosodás ellen két fronton is támadhatsz: első körben tanácsos a szemhéjadon korrektor helyett inkább primert használni, mivel ha túl sok korrektort kensz fel, akkor olyan színed lesz, mint egy sápadt zombi-statisztának, ám ha túl keveset, akkor nem nagyon látszik az eredmény. Nóri másik tippje pedig, hogy a vízvonalra használj nude, vagyis bőrszínű szemceruzát, amit érdemes mindig magadnál tartani, hogy újra tudd igazítani, ha elkezd lekopni.

5. Ne arra használd a highlightert, hogy kiemeld a puffadást!

Ne félj attól, hogy a highlighterrel csak még inkább kiemeled az arcod puffadtságát! Arra kell csak ügyelned, hogy ne csillámos vagy élénkebb színű highlightert vagy pirosítót használj, hanem kifejezetten tompább, csontosító-, és kontúrszíneket. Ha a puffadás inkább a szemed alatt jelentkezik, akkor viszont szerezz be a bőrödtől egy nagyon picivel sötétebb színt. Nóri szerint fontos hangsúlyozni, hogy tényleg csak egy picivel legyen a korrektor színe sötétebb, így ahelyett, hogy kiemelnéd, inkább elfeded a duzzanatot.