Bevallom, ritkán fordul elő, hogy alapozó nélkül menjek utcára. Ha nem sportolni vagy strandolni indulok, egy vékony réteg fedést mindenképp felkenek. (Nyúzottabb és sápadtabb napokon kettőt.) Éppen ezért alapozó-tesztelésben otthon vagyok, van kedvenc high end és drogériás cuccom is. Ám főleg a sminktermékek esetében igaz, hogy a mindig változó, óriási felhozatalról a legbiztosabb értékeléseket szájhagyomány útján lehet megtudni. 

Éppen ezért sokat gondolkodtam azon, hogy amellett, hogy a baráti körömben kérdezősködöm arról, kinek melyik folyékony alapozó vált be, miként tudnám kinyomozni, hogy melyek lehetnek a nagyközönség abszolút favoritjai. Aztán megvilágosodtam: legjobb, ha kiderítem, hogy az egyik vezető drogérialánc melyik alapozókból adja el a legtöbbet. Kadlok Nellit, a Rossmann PR menedzserét faggattam erről.

Az utóbbi években a „matt” volt a varázsszó. Idén viszont változni kezdtek a trendek, és egyre többen keresik a fényesebb, csillogást adó alapozókat. Természetesen trendektől függetlenül az egyik legfontosabb tényező az ár

- mondta Nelli, aki azt is elárulta, hogy az alapozóvásárlás szempontjából nincs nagyon jelentősége annak, milyen évszak van - nyáron ugyanúgy a jól fedő és tartós termékeket vesszük, mint télen. Sőt, 2016 óta a márkák tekintetében sem változott jelentősen a TOP 5 legkeresettebb alapozó listája. (Az alapozók nem rangsor szerint szerepelnek.)

  • 1. Catrice HD Liquid Coverage alapozó (ezt a terméket már mi is teszteltük és szerettük, erről itt olvashatsz bővebben)
  • 2. Essence Soft Touch Mousse  
  • 3. Maybelline Affinitone  
  • 4. Rimmel Lasting Finish  
  • 5. Rival de Loop Young Skin Optimizer

alapozokm.jpg

Az itt felsorolt az alapozók közül a legolcsóbban a Rival de Loop Young Skinhez juthatsz, 999 forintért, míg a Rimmel Lasting Finishért kell a legtöbbet, 2400 forintot fizetned.

Amellett, hogy most már tudom, melyek a legtöbb sminkelő kedvencei, kíváncsi lettem, hogy egy profi szakember, mint például a makeup-artist Tauz Nóri, használ-e dorgériás alapozót, és ha igen, akkor milyet. 

Én a Trend It Up Sheer Nude alapozóra esküszöm. Vékony, természetes fedése van, és ami fontos: ez az alapozó nem hangsúlyozza ki a homlokráncaimat. Egészen tartósnak mondanám, ha elkezd kopni, akkor egyenletesen, nem foltokban. Száraz bőrűeknek még púdert sem kell használniuk hozzá. Egyedül egy hátránya van: mivel nincs pórusfinomító tulajdonsága, ezért nekem külön kell alá pórusösszehúzó primert tennem

- árulta el nekünk Nóri.

Arról pedig, hogy a profi sminkesek milyen tippeket ajánlanak a hibátlan alapozáshoz, itt olvashatsz.