Az eredeti, a receptet és pakolást dicsérő oldalon az állt, hogy szinte bármilyen hajtípusra szuper megoldást nyújt ez a kence, amihez egyébként minden megvolt otthon a hűtőmben, ráadásul rég dédelgetett álmom válhatott valóra vele: végre nemcsak a hétvégi dorbézolásoknál, de a szépségápolásban is találkozhattam nagy kedvencemmel, a sörrel. És a banánnal. És a mézzel. Jó kombó!

Szóval, a sörös-mézes-csodás hajfürdő és a csillogó hajkorona reményében belevágtam a csodamaszk összekutyulásába: a dologhoz nem kellett más, mint egy nagy evőkanálnyi kókuszolaj (én bioorganikus verziót tartok otthon és neked is azt javaslom, ha szépségápoláshoz is akarod használni, és nemcsak főzéshez), egy evőkanál méz (ehhez szintén magas minőségű, bioterméket használtam), egy banán, egy tojás és a kedvencem: fél doboz vagy üveg barna sör (tehát kábé 2.5 dl, szintén maradtam a jó minőségnél, ha már a hajamra kentem). 

soros-hajmaszk-hozzavalok.png

A kókuszolajat, a tojást és a mézet jó alaposan összekevertem, ezzel összeturmixoltam a banánt, a végén pedig a sört - a kezdeti, szín miatti undoromat pedig felváltotta az izgalom, ugyanis irtó jó illata volt a keveréknek, csak kicsit túl folyékonynak találtam, de gondoltam így is megteszi. Behajoltam a kádba, és ráöntöttem az egészet a hajamra (egyszer tartottam tinikoromban szilveszterkor házibulit, akkor nézett ki utoljára így a csempe), aztán amikor kinyomkodtam belőle a felesleges sörös kencemaradványt, felvettem rá egy zuhanysapkát és két óráig hagytam hatni. 

hajmaszk-keszites.png

Eltekintve attól, hogy folyamatosan csöpögött ki a sapkám alól a sör, tök jó volt ez a két óra: végig banános illatot éreztem, úgyhogy kényelmesen elüldögéltem vele a gép előtt egy törölközővel a nyakamban (amiből őszintén remélem, hogy kijön majd a ragadós barna lötty). Amint letelt a két óra, rohantam a kádhoz, és kimostam az egész sörsmoothie-t a hajamból - őszintén szólva egy kicsit száraznak éreztem a hajvégeimet már a csap alatt, de gondoltam nem csalok balzsammal és egyéb puhító termékekkel, úgyhogy így hagytam a dolgot, és megszárítottam a hajam. A végeredmény pedig tök jó lett - csak nem az, amit vártam. 

dus-haj-en.gif

Olyan dús lett a hajam, mint még soha: úgy néztem ki (és éreztem magam), mintha négy fodrász tupírozta volna a fejemet két órán keresztül - a tapintása és az aromája pedig még jobban tetszett! Egész este banánillata volt a hajamnak, és akármerre dobáltam, akárhogy fogtam össze, rettenően dús maradt – azt nem mondom, hogy száraz és töredezett hajra ez a legjobb házi kence (nem sokat javított a szálaim állapotán), de ha szeretnél extra tartást és dús fürtöket, akkor mindenképp javaslom, hogy kipróbáld!