Ha csak arra vagy kíváncsi, hogyan változik át egy csavar lánykérésre is alkalmas ékszerré, akkor nem csigázunk tovább, az alábbi videóban megnézheted. Ám, ha van időd egy kicsit megismerni a felvételen szereplő ékszerészt, akkor a videó alatt olvass tovább, a férfi élete ugyanis legalább annyira érdekes, mint a művei!


Nos, az anyacsavar-gyűrűt a spanyol Pablo Cimadevila készítette, akinek a nevét jól ismerheted, ha jártas vagy paralimpia témában. Az ékszerész ugyan többszörös paralimpiai-bajnok.

Cimadevila élete elég rázósan indult, hiszen 1978-ban, két hónappal a kiírt idő előtt született Pontevedrában, pontosan azon a napon mikor hatalmas hurrikán csapott le a városra. A kisfiút négy évvel később egy autó ütötte el és deréktól lefelé lebénult. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy már gyerekként a profi úszás felé forduljon. 11 éves volt, mikor komoly sportkarrierbe kezdett és két évvel később már bronzérmet szerzett a junior-világbajnokságon. Az ezt követő években sorra nyerte az érmeket, majd 1998-ban elkezdett foglalkozni az ékszerkészítéssel is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pablo Cimadevila (@pablocimadevila) on

A 2000-es években pedig nemcsak diplomás ékszerész lett belőle, aki saját márkát indított, de 2000-ben aranyat, 2004 és 2008-ban pedig bronzérmeket nyert a paralimpiákon. Utoljára 2012-ben Pekingben ugrott vízbe éremért, amit akkor nem sikerült hazavinnie, azóta pedig vissza is vonult a profi sporttól, hogy teljes mértékben az az ékszereire koncentráljon, többek között anyacsavarok gyűrűkké alakítására.

Ha kíváncsi vagy a többi munkájra, csekkold le az Instagramját!

Borítókép: YouTube