1. Akárhányszor kijössz egy drogériából, úgy néz ki az alkarod és a kézfejed, mintha egy hároméves gyerek rajtad tesztelte volna le a legújabb színes zsírkréta-készletét. Ez van, képtelen vagy ellenállni a teszterpult csábításának, és minden árnyalatot kipróbálsz – igen, azokat is, amikről már tudod, hogy megvannak.

2. Ha szórakozni mész, fél óránként rohangálsz ki a mosdóba. Na nem azért, mert ilyen gyakran kell pisilned, hanem mert folyamatosan ellenőrzöd, hogy a rúzsod a helyén maradt-e, nem kenődött-e el, és nem került-e már legalább a harmada a fogaidra.

3. Étteremben úgy választasz kaját, hogy olyan állaga legyen, ami legkevésbé károsítja a művészien felkent rúzsodat, és olyan óvatosan eszel, mintha frissen felragasztott műfogsorral kellene megrágnod minden falatot.

4. Ha pedig evés után megtörlöd a szádat, hiába vagy óvatos, akkora rúzsfoltot hagysz a textilszalvétán, hogy szégyenedben nem mersz a pincér szemébe nézni, mikor leszedi a terítéket.

5. Tökélyre fejlesztetted a „levegőpuszizást”, mert annyian toltak már le, hogy üdvözlés után ragacsos csókfoltot hagytál az arcukon.

6. Ha cigarettázol, mindig megdöbbenve nézed, hogy mennyi rúzs marad a csikken, miután elnyomod. Még jobban megdöbbensz, mikor meglátod a tükörben, hogy a csikkről az ujjaidra ragadt a rúzs, amit egy óvatlan mozdulattal szépen az arcodra kentél, és így közlekedtél hosszú perceken keresztül.

7. Ha hosszú a hajad, gyűlölöd a szeles időt, mert az arcodba fújt tincsek folyamatosan a szádra ragadnak. És még szerencséd van, ha nem húznak elszabadult pemzliként rúzssávokat a képedre, bár általában ezt sem úszod meg.

8. Ha sietsz valahová, szinte biztosan elfelejted, hogy a rúzsodat mindig öltözködés után érdemes felkenni, és ezt általában a világos színű ingeid, pólóid és pulcsijaid gallérja, és nyaka bánja, amiken eltávolíthatatlan rúzsnyomokat hagysz.

9. Ha már rúzsnyom: keserves tapasztalatok árán tanultad meg, hogy a rúzsfoltot vizes zsepivel és szalvétával nem_lehet_kiszedni. Mostmár inkább nem is próbálkozol.

10. Régen rájöttél, hogy Murphy törvénye a csókálló rúzsokra is érvényes. Ha nem fontos, hogy fent maradjon, olyan tartós, hogy a legjobb sminklemosó is kevés a lerobbantásához, és gyakorlatilag a tíz körmöddel kell lekaparnod a szádról. Amikor viszont tényleg lényeges lenne, hogy tartson, egy szájrapuszi és egy pohár víz után legfeljebb nagyítóval lehet a maradékait felfedezni a szádon.