Márti: Maybelline Superstay Matte Ink Folyékony Rúzs

maybelline_mattink.jpg

Két kezünkön sem tudnánk megszámolni, hányszor beszélgettünk erről a rúzsról meetingeken, forgatásokon, találkozókon - a Maybelline tartós, matt rúzsa mindannyiunk neszesszerében ott lapul, de talán Márti a legnagyobb rajongója.

A legtartósabb rúzs, amit valaha használtam, szó szerint lerobbanthatatlan. Valamennyire ez is szárít, de ahhoz képest, hogy mindennek ellenáll, szerintem ez bőven elnézhető. Az applikátorával nagyon precízen lehet kontúrt is húzni, tényleg teljes a szerelem. Nekem egyedül az olajos vízálló szemfesték-lemosóval sikerült leszednem, szóval ha ilyen rúzst veszel, szerezz be egy ilyet is, mert szükség lesz rá!

Anita: Pixi MatteLast Liquid Lip folyékony matt rúzs

piximattelastliquidlip (1).jpg

Főszerkesztőnk, Anita nagy rúzstesztelő - szerinte a Pixi terméke ebben a kategóriában mindent visz.

Teljesen őszintén mondom, hogy szinte sokkolt, hogy mennyire jó: ettem, ittam, kávéztam és még szundítottam is benne egyet, és csaknem hat óra után is gyakorlatilag makulátlan volt.  Egy kicsit sem száradt ki tőle a szám, és a minimális kopásra, amit ennyi idő alatt produkált, simán rá tudtam frissíteni anélkül, hogy kényelmetlen, vakolatszerű réteget képzett volna az ajkaimon. Villámgyorsan a kedvencem lett, az hiszem, hogy jobb matt rúzst én még sosem próbáltam.

Kriszti: Fenty Beauty Mattemoiselle matt rúzs

fentybeautylipstickm.jpg

Krisztinek a Mikulás hozta a Fenty Beauty tartós rúzsát - azóta ő is nagy szerelmese a márkának.

A csomagolása csodaszép, olyan, mint egy kis ékszer, a termék pedig maga az álom. Azt kell, hogy mondjam, hogy a Fenty Beauty körüli hatalmas hype teljesen megalapozott, mert ez a matt rúzs jól pigmentált, tartós, élénk - szóval egy cuccban minden, amitől biztos, hogy sokáig a favoritom lesz, és maga az árnyalat is csodaszép.

Lilu: L'oreal Paris Les Macarons Ultra Matt rúzs 

les-macarons.png

Amikor tartós rúzst választ, Lilunak elsődleges szempont, hogy az adott termék képes-e kibírni egy egész napos forgatás különösebb szárítás nélkül - állítása szerint ez a termék úgy állja a sarat, ahogy a nagykönyvben meg van írva!

Matt, de mégsem húzódik tőle az ajkaimon a bőr. Ez a rúzs gyakorlatilag egy szuper applikátoros, folyékony fény, nem az a tipikus vastag rúzs, ami elnehezítené a számon a bőrt. Hétköznapokra a nude árnyalatok a kedvenceim, de fotózásokra az élénkebb színűeket is be szoktam vetni - legutóbb hét órán keresztül makulátlanul, újrakenés nélkül tartott anélkül, hogy kiszárította volna az ajkaimat!

Vanda: Catrice Demi Matt Ajakrúzs

Catrice.jpg

Vanda hatalmas matt rúzs rajongó, szinte halmozza őket - a gyűjteményéből pedig ez a Catrice-termék az abszolút favorit.

Matt rúzsból sosem elég! Bár próbálom fékezni magam újabb és újabb rúzsok megvásárlásában, eddig még nem igazán sikerült. Legutóbb ezt a Catrice Demi Matt Ajakrúzst szereztem be, és az az igazság, hogy nagyon is jól tettem. Ez egy avokádóban és olivaolajban gazdag, közepesen matt textúrájú rúzs. Krémes állaga van, könnyen felvihető és nagyon tartós, tíz különböző színben kapható, én egy nude árnyalatot választottam. Ár-érték arányban 10/10-es termék!

Kitti: Inglot Lipstick Matte ajakrúzs

inglot-lipstick-matte-ruzs.jpg

Kitti inkább szemsminkrajongó, ezért nincs nagy tapasztalata rúzsok terén, de ez az Inglot termék a tartósságával és a csodás nude árnyalatával őt is meggyőzte.

Sosem szerettem az igazán durva árnyalatú rúzsokat, valahogy mindig inkább a szemeimet hangsúlyozom. Ez persze nem jelenti azt, hogy a számmal ne törődnék, de nagyon ritkán találok olyan (matt) rúzst, aminek odavagyok a természetes színéért és tartós hatásáért. Nemrég azonban beneveztem az Inglot Lipstick Matte ajakrúzsára (a 444-es árnyalatra), és elképesztően megszerettem. Simán kibír egy koktélozós éjszakát, dúsítja és mattítja az ajkaimat, ráadásul nem szárít, hiszen avokádó-és makadámiadió-olaj is van benne. Az eddigi kedvencem a matt rúzsok között.