A vörös rúzs

Nem véletlen, hogy nálam ez került a lista első helyére: az ötvenes évek óta soha nem volt egyetlen olyan pillanat sem, amikor nem számított divatosnak. Egy jól megválasztott vörös rúzs szerintem úgy öltöztet, mint semmilyen más sminktermék - nincs olyan nő a világon, akinek ne állna jól, természetesen a színtípusának és életkorának megfelelő árnyalatban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Makeup + Beauty 💄Jolani Jolie (@jolanijolie) által megosztott bejegyzés,

A füstös szemfestés

Az első sminkelési technika, amit még tizenévesen megtanultam – na nem mintha olyan sokat tudnék – de ez valamiért annyira megtetszett, hogy emlékszem, órákon át képes voltam kísérletezni a vele a tükör előtt. Bevallom, mostanában kevesebbet alkalmazom, mert inkább a szájhangsúlyos smink híve vagyok, de időről időre azért feldobok egy füstös szemsminket, mert ha szépen van megcsinálva, nagyon dögös, és drámai hatást tud kelteni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

emmakeup (@emmakeup9) által megosztott bejegyzés,

A fekete tusvonal

A cicaszemként is ismert trend egy vasbeton oszlop stabilságával áll töretlenül az örökké divatos sminkek dobogóján. Aki nézett már make-up tutorial videókat a YouTube-on, az tudja, hogy milyen elképesztően izgalmas fajtái vannak, mint ahogy azt is, hogy egy megfelelően megválasztott vonallal akár teljesen át is alakítható a szem formája. A tökéletes kivitelezését nem könnyű megtanulni, de ha sikerül, akkor igazi szépség-csodafegyver kerül a kezedbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L y d i a (@_eyelyd_) által megosztott bejegyzés,

A fehér vízvonal

Bár nekem szerencsém van, és viszonylag nagyok a szemeim, mégis az egyik első sminkes „szabály”, amit megtanultam, az volt, hogy ha fehér ceruzával húzom ki a vízvonalam, akkor a tekintetem élénkebbnek, a szemem pedig nagyobbnak látszik majd. Ez az infó már sok fáradt (és izé, khm, másnapos) reggelemet mentette meg, és tuti, hogy nem én vagyok az egyetlen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Carmen Sveduneac Make-up (@carmensveduneac) által megosztott bejegyzés,

A hangsúlyos szempillák

Nem véletlen, hogy napjainkban virágzik a szempillabiznisz: nagyon nehéz gondolatban annyira visszamenni az időben, hogy egy olyan korszakba jussunk, mikor nem számítottak menőnek a limuzin hosszúságú pillák. Talán soha nem is volt ilyen. A fekete szempillaspirál szerintem még az olyan nők neszesszerében is ott lapul, akik amúgy egyáltalán nem sminkelik magukat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One Two Cosmetics (@onetwocosmetics) által megosztott bejegyzés,