Bugyit, szempillaspirált, és műszempillát nem adunk és veszünk kölcsön

-kezdte Nóri a műszempillás okosításomat. Bár először nem értettem, hogy jön ide ez az intelem, elárulta, hogy gyakran látja, hogy kézről-kézre járnak a félig-meddig megtisztított pillák, ami bár elsőre nem tűnik nagy dolognak, mégis veszélyes lehet. 

Ha pedig a saját pilláidat szeretnéd tisztán tartani, akkor fogadd meg Nóri tippjeit!

1. Mihamarabb távolítsd el a ragasztót!

Miután leveszed a pillákat, próbáld meg egyből eltávolítani a ragasztót! Ez nem csak azért fontos, mert a ragacsos anyagot frissen könnyebb leszedni, hanem azért is, mert így nem „felejtődik ott” az a hajszálvékony plusz réteg, ami több használat után észrevétlenül rétegeződik egymásra.

2. Nyugodtan használj folyékony mosogatószert!

„Én úgy tanultam, hogy a műszempillasort benzinbe kell áztatni" - mondja Nóri. (A rosszabb minőségű pillákat idő előtt tönkre teheti a benzin.)

A benzint akár micellás vízzel is tudod helyettesíteni, ilyenkor fele-fele arányban önts a tálba sima meleg és micellás vizet. Személy szerint én így szoktam csinálni: először leszedek kézzel annyi ragasztót, amennyit tudok, utána meleg vízzel összekevert folyékony mosogatószerbe teszem a pillákat, majd 10-15 perc múlva átteszem őket egy micellás vizes tálba és ott is hagyom őket nagyjából negyed órát állni. Végül pedig izopropil alkohollal áttörlöm vagy lefújom őket.

Sokszor lehet olvasni és látni, hogy a műszempillákat egy éjszakára a vízben hagyják, Nóri szerint ez felesleges, ráadásul egy kevésbé jó minőségű pillát még hamarabb is tönkretehet.

3. Ne a felrakás előtt állj neki a tisztításnak! 

Szintén alapszabály, hogy a műszempillákat soha nem felrakás előtt kezdjük el tisztogatni, hanem amikor úgysem használnánk őket. Ez azért fontos, mert így nem kell törcsivel vagy vattakoronggal törölgetni a nedves pillákat, hanem egyszerűen lehet őket hagyni a levegőn megszáradni. Ez a lépés egészségügyi okokból fontos: a dörzsöléstől a pillák észrevétlenül tudnak sérülni, a vattakorong szálai pedig úgy beleragadni a pillákba, hogy sok esetben már csak felragasztás után veszed észre, hogy gond van.

4. Használat után ne hajítsd be a műszempillákat a többi sminkcuccod közé!

Nóri elmesélte, hogy gyakran észreveszi, hogy a nők nem higiénikusan tárolják a műszempillákat. A fertőzések és apróbb sérülések elkerülése érdekében tilos tok vagy tartó nélkül, a többi sminkcucchoz bedobva tartani a pillákat.

A legegyszerűbb megoldás, ha az eredeti tokjában tartod, vagy legalább egy olyan tárolóban, ahol nem tartasz mást.