1. Golyós szemkörnyékápoló

A szem alatti karikákra, duzzanatokra való termékeket általánosságban érdemes a hűtőben tartani, mert a hűtéssel még egy pici pluszt adhatsz a hatékonyságukhoz. Azt pedig, ami golyós kiszerelésű, különösen jó ötlet bedobni a frigóba. A benne lévő apró fémgolyó, ami segít felvinni a szemed köré az ápoló folyadékot, látványosan képes feléleszteni a tekinteted, ha jó hideg, mert így segít összehúzni az apróbb, szem környéki erecskéket.

2. Körömlakk

A kedvenc lakkodnak a legkevésbé sem jóbarátja a meleg, mivel a hő aktiválja a benne található oldószert, így besűrűsödik, és amikor felkened, túl vastag lesz a réteg, sőt, be is csomósodhat. Ha viszont a hűtőben tárolod, akkor nem csak tovább őrzi meg a megfelelő állagát, de felkenve is egyenletesebb lesz, és szebben mutat majd a körmeiden.

3. C-vitaminos kozmetikumok

Azt talán már korábban is hallottad, hogy a C-vitamin magas hőmérsékleten gyorsabban bomlik. Az viszont lehet, hogy neked is új infó, hogy megnövelheted a C-vitamint tartalmazó krémek és szérumok hatékonyságát, ha hűtve tárolod őket.

4. Szemceruza

Ha nem füstös szemfestést szeretnél, amihez pont az a jó, ha a szemcerkád puha, és könnyen elmaszatolható, hanem pont, hogy határozott, precíz vonalat akarsz vele húzni, akkor dobd a frigóba legalább fél órára, mielőtt használnád. Ettől szépen megszilárdul, és ha utána kihegyezed, tűpontosan tudsz vele dolgozni.

5. Parfüm

Lehet, hogy fura ötletnek hangzik, de a kedvenc illatodnak is jobb helye van a hűtőszekrényben. A parfümök aromája ugyanis fény és hő hatására meggyengülhet, megváltozhat. Ezt pedig, tekintve, hogy némelyiknek igencsak borsos ára van, érthető okokból szeretné mindenki elkerülni, szóval mostantól nyugodtan tedd be az üveget valamelyik oldalsó polcra.

6. Fátyolmaszkok, zselémaszkok

Ha ezeket a hűtőben tárolod, akkor a használatukkal két legyet üthetsz egy csapásra. Amellett ugyanis, hogy teszik a dolgukat, és különféle hatóanyagokat juttatnak a bőrbe, a hűtés miatt nem csak kellemesen élénkítenek majd, hanem még egy kis extra összehúzó, feszesítő hatásuk is lesz.

7. Arcpermet

Különösen nyáron tud jól esni, ha egy kis hideg permetet spriccelsz az arcodra. Ráadásul ha hűtőben tárolod, akkor tovább őrzi meg a minőségét, és a hatóanyagtartalmát is.

+1. Jade roller

Oké, ez nem a szó klasszikus értelmében vett kozmetikum, de abszolút illik a listára. Mivel a kőből készült kis görgőnek alapvetően az a feladata, hogy segítsen lehúzni az arcon a duzzanatokat, és stimulálja a keringést, ésszerű, hogy jobban működik behűtve.