A rendszeres bőrradírozás hasznos bőrápolási folyamat, hiszen eredményeképpen bőrünk megszabadul a felszínén elhelyezkedő elhalt hámsejtektől és a mélyebb szennyeződésektől, melyek a naponta bőrünket ért környezeti hatások mellett sajnos észlelhetőek

- kezdi Dr. Solymosi Ágnes. 

A doktornő azt is hozzátette, hogy a megfelelően használt bőrradírtól az arc üdébb, ragyogóbb lesz, ráadásul így a hatóanyagok is könnyebben jutnak be a bőrbe. Szóval nincs szó arról, hogy örökre el kell felejtened az arcod radírozását - csak okosan kell csinálnod! 

Ágnes szerint ez úgy lehetséges, ha nem viszed túlzásba. Bőrtípustól és a napi bőrápolási rutinodat képező kozmetikumok hatóanyagtartalmától függően a heti egy, maximum két alkalom lehet ideális és ajánlott. De van, akinek még ez is sok: a száraz, érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrnél például a heti egy alkalomnál sűrűbb radírozás éppen az ellenkező hatást éri el,és irritációt, erősebb kipirosodást, hámlást okoz. A zsíros, tág pórusú bőr pedig jobban tolerálja a radírozást, de itt is túlzás lenne a heti három alkalomnál sűrűbb használat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daisy Beauty Boutique (@daisy_beauty_boutique) által megosztott bejegyzés,

Most, hogy már világos, hogy jó dolog a bőrradír, csak egy kérdés van: jobb-e nála a kémiai hámlasztás?

Ágnes szerint a peeling is szuper dolog, mert a mechanikai eltávolításnál kíméletesebb, célzottabb kezelés, otthoni alkalmazásra pedig az alacsonyabb koncentrációjú gyümölcssavak kiválóak. De melyik a hasznosabb? 

Én személy szerint a kész bőrradírokat preferálom. Számos dermokozmetikai és luxuskozmetikai brand kínál jobbnál jobb minőségű bőrradírokat, csak meg kell találni a nekünk valót. 

A szakértő szerint hasznos ugyanazon márkából összeválogatni a bőrápolási rutinod arclemosóját, nappali, éjszakai krémjeit, bőrradírját. A jó minőségű bőrradír apró, finom szemcséjű, könnyen eloszlik a bőrön, nem sérti fel azt, csak kíméletesen ledörzsöli a hámréteg elhalt szarusejtjeit. De nemcsak az arcra jó a rendszeres radírozás/hámlasztás, hanem a testre is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taishé Skin (@taisheskin) által megosztott bejegyzés,

A lakosság jelentős részénél ismert bőrállapot a felkaron, combokon apró, száraz, érdes bőrtünetek megjelenése. Ez egy ártalmatlan elszarusodási zavar, amelynek kezelésében az érintett területek hámlasztása puhábbá, egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt. A gyümölcssavas hámlasztás és radírozás itt is kíméletes és hatásos formája a bőrmegújításnak.  

És mi a helyzet a házilag kikutyult radírokkal? 

Kevésbé vagyok híve az otthon összeállított készítményeknek. Ha mégis ilyet kellene ajánlom, akkor a testen elvégezhető bőrradírozáshoz kíméletes módszer, ha egy dermokozmetikai minőségű, lipid tartalmú tusfürdőbe cukrot teszünk, és ezzel dörzsöljük át finoman a bőrünket... 

Éljen a radírozás!