Mármint nem a fáradtság, meg a gyors fürdés, hanem a zuhany alatti arcmosás. Mivel a szépségápolás a munkám (meg persze a hobbim is), rengeteg beauty insta-és weboldalt követek, és mostanában meglehetősen sokszor jött szembe a  

SOSE mosd le az arcodat a zuhany alatt-intelem. 

A magyarázat szinte mindig, mindenhol más, sorolom a leglogikusabbakat: mivel az arcon lévő bőr mindenki esetében érzékenyebb a test többi részénél, durván hathat rá az, ha például túl meleg vízzel zuhanyzol, és az arcod is azt a hőmérsékletet kapja (ami kipirosodást, irritációt, szárazságot, akár rozaceát okozhat). De vannak olyanok is, akik a vízsugár erősségével indokolják, hogy a zuhany+arcmosás kombó a legújabb bőrápolási no-no. De valóban ilyen nagy bajt okoz ez az a fajta arctisztítás? 

Nos, a Beaut. magazin megkérdezett egy igen neves bőrgyógyászt, Eavanna Breen-t, hogy mi a helyzet ezzel a neten terjedő beauty-intelemmel. A szakértő pedig egyértelműen kiejelentette, hogy 

semmi gond nincs azzal, ha a zuhany alatt mosod meg az arcod. 

Két kivétellel: ha durván forró vizet használsz, és ha sokáig, nagy intenzitással áztatod a bőröd. Ezek ugyanis semmilyen esetben sem tesznek jót sem az ereidnek, sem az anti-aging rutinodnak, sem a gyulladásaidnak, de még akkor is érdemes ezeket elkerülnöd, ha színtiszta és tökéletes bőröd van. Tehát: jobban jársz, ha külön figyelemmel, a mosdókagyló fölé hajolva, megfelelő hőmérsékletű vízzel tisztítod meg az arcbőrödet, de ha hosszú volt a nap, és semmi kedved még ebbe is külön energiát fektetni, nem lesz gondod a zuhany alatti arcmosástól sem. Csak normális hőmérsékletű vizet használj, és ne áztasd a bőröd! A szakértő egyébként hozzátett valamit a témához, ami lehet, hogy neked is hasznodra válhat, ha extra jótékony hatást adnál az arcodnak: 

Ha túl forró a víz a fürdőben, ne irányítsd az arcodra, inkább tisztítsd meg előtte, és használd ki a gőz nyújtotta jótékony hatásokat! 

Ha így teszel, még hatékonyabb lehet a fürdés utáni szérumozás és krémezés a bőrgyógyász szerint. Érdemes kipróbálni... A szakértő még azt is hozzátette a témához, hogy akármilyen fáradt is vagy, egy dolgot sose mismásolj el: MINDIG az arcodra való, kíméletes lemosókkal tisztítsd meg a bőrödet, és sose folyamodj a testedre való szappanhoz, vagy tusfürdőhöz!