A mindentudó kommentelők alfái és omegái a szuperanyukák, akiknek missziója: továbbadni a világon mindenkinek a tökéletes gyereknevelés enciklopédiájából egy másolatot, amit valószínűleg ők maguk írtak. Szerintük ugyanis szégyellje magát minden anya, aki egy pillanatig is elhiteti a gyerekével, hogy a szépítkezés nem szigorúan 18 éven felettieknek való, és a gyerekkornak inkább arról kéne szólnia, hogy magabiztos, belső értékeivel tisztában lévő generációt neveljünk.

A fentiekkel részben egyet is értek, viszont úgy gondolom, hogy a szépségápolás és a gyereknevelés nem zárja ki egymást, sőt,  az sem baj, ha a kettő találkozik. Lehet úgy is nézni, hogy Beckhamné kitalált egy jó kis anya-lánya programot. Időt tölteni a gyerekkel mindenképp jó dolog, azt meg hadd döntse már el ő, hogyan teszi.

Akik pedig azzal jönnének, hogy a pakolások és hasonlók tönkreteszik a gyerek bőrét, azok olvassák el például  Dr Alan J. Pars bőrgyógyász szakvéleményét. Tény, hogy gyerekek bőrében több kollagén és elasztin található, mint a felnőttekében, viszont vékonyabb és érzékenyebb is a bőrük, ezért, amíg nem jelennek meg az első pattanások, szükségtelen bármilyen kezelést is alkalmazni rajtuk. De az is tény, hogy a gyerekbarát arcmaszkokkal képtelenség kárt okozni.

Az én kislányom például imádja a közös szépítkezős szeánszainkat. És igaz, hogy őt nem az a  Dr. Barbara Sturm masszírozza, aki Kim Kardashiant is szokta kezelni, csupán szerény személyem, és feltételezem, hogy  nem ugyanazokat a  méregdrága kencéket használjunk, hanem ehető (!) maszkokat,de attól még a dolog élvezeti értéke ugyanúgy megvan.

A lényeg, hogy csak és kizárólag olyan dolgokat szabad a gyerekek arcára vagy testére kenni, amikről tudod, hogy nem okoznak allergiás tüneteket, (sok arcmaszk hozzávalója a méz, ami néhány gyereknél necces összetevőnek számíthat, az illóolajakat pedig szigorúan kerülni kell) és hogy mindig tiszta törölközőt használj.

A gyerekem többször is szerette volna már azokat az arcmaszkokat kipróbálni, amiket én is használok, és ez teljesen normális, hiszen minden kislány utánozza az anyukáját. És bár nagyon figyelek rá, hogy miket teszek az arcomra, sosem engedném hogy ő is ugyanazokat használja, hiszen gyerekbőrre tényleg nem valók a felnőtt kenceficék. Helyette - amikor amikor előtte szépítkezem - inkább olyanokat kenek fel magamnak, amikből ő is kaphat, vagy számára is kikeverek valami sajátot.

Ahhoz pedig szerintem nem tud elég fiatal lenni egy kislány, hogy megtanulja, milyen fontos minden este arcot mosni, megnézni, hogy tiszta-e a törölköző, amit használ, és hogy nem szabad magára kenni mindent, amit csak meglát.