Nem is nagyon húzom az agyad, elárulom, miről van szó pontosan: egy olyan arctisztítási technikáról, amihez nem kell megvásárolnod semmilyen készüléket, sőt még hosszú percekkel sem hosszabbítja meg a reggeli és esti rutinodat. A double cleansing ugyanis mindössze annyit tesz, hogy “mosd meg kétszer.” 

DE, és itt jön a csavar: két különböző termékkel! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

هوناس (@honasbarz) által megosztott bejegyzés,

Bevallom, én nem azért vágtam bele ebbe a kihívásba, mert olvastam valahol, hanem három hete kezdődött minden, amikor megvettem egy nem habzó, aknés bőrt kímélő, agyagos lemosót a már meglévő, általános habzó arctisztítóm mellé. Gondoltam, majd váltogatom őket a bőröm állapotához képest, aztán egyik este – amikor egy báli sminkben értem haza - jött a hatalmas ötlet: 

miért ne mossam meg mindkettővel az arcom? Hátha még hatékonyabb lesz így! 

Először a habzóval leszedtem az összes sminkem, aztán jött az agyagos - azóta minden alkalommal ezt a sorrendet követem, és szebb a bőröm, mint valaha. Nagyjából öt-hat nap után kerestem rá a neten, hogy csinálja-e még ezt valaki rajtam kívül, és láss csodát: nem vagyok túl egyedi, mert pont ez az arctisztítás az egyik legnagyobb bőrápolási trend most a közösségi médiában! Én pedig ennek nagyon örülök, mert végre egy olyan trükk terjed, ami tényleg hasznos. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dermalogica UK & IRE (@dermalogicauk) által megosztott bejegyzés,

Alapvetően ez a technika a koreai arcápolás sok száz lépése közül az egyik, és sokan úgy követik, hogy először egy vattakoronggal és sminklemosó folyadékkal, vagy tejjel leszedik a sminkjüket, és utána kezdik el a vizes lemosást. Nos, én a környezetet kímélő verziót követem inkább: nem használok vattakorongot (maximum akkor, ha a lerobbanthatatlan rúzsomat kenem fel), mert kétféle arclemosó gél bőven elég, hogy a sminkem is lekerüljön, és az arcom is tiszta legyen. 

Persze most jogosan merülhet fel benned is a kérdés, hogy nem túl sok-e a kétszeri lemosás. Én is gondoltam erre - féltem, hogy idővel így túlságosan kiszárítom majd a bőröm. De igazából minden a lemosó minőségén és összetételén múlik - ha direkt olyan termékeket választasz, amik kíméletesek a bőrödhöz, akkor nem fogsz agyagsivatag textúrájú arccal ébredni, ebben biztos lehetsz (főleg akkor, ha király hidratálót használsz esténként). 

Én például direkt egy szennyeződéseket eltávolító, kifejezetten habzó (de vegán, kímélő) terméket viszek fel először, második lépésként pedig egy agyagos, főleg tág pórusokra, pattanásokra hajlamos bőrre való tisztítót használok. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grace Beauty Therapies (@xgracebeautytherapiesx) által megosztott bejegyzés,

A brit Glamour egyik cikkében nyilatkozó szakértő, Dr. Charlotte Cho szerint ez a módszer nemcsak arra jó, hogy eltüntesd a szennyeződéseket az arcodról, hanem arra is, hogy kifejezetten megcélozd és eltávolítsd az aknékat okozó baktériumokat. Azoknak ugyanis – sok esetben – nem elegendő az egyszeri arcmosás. 

Kinek való? 

Mindenkinek. “Akár olajos, akár aknés, akár száraz bőröd van, a dupla tisztítás jót fog tenni az arcodnak – sokkal ragyogóbb és tisztább lesz tőle. A lényeg annyi, hogy olyan termékeket válassz, amelyek kifejezetten a te bőrtípusodra lettek kifejlesztve” - mondta Cho. 

Van esély a túltisztításra? 

Ez is logikus kérdés. Sokaknál a kétféle arclemosós módszer is - amit én követek - szárító hatású lehet (nyilván nem függetlenül a termékektől és hatóanyagoktól), másoknál meg az válhat be, ha reggel és este is dupláznak az arcápolási rutin részeként. Az, hogy neked mi jön be, csak te tudhatod - kísérletezd ki!