Elöljáróban annyi kulisszatitkot hadd áruljak el, hogy eléggé meglepődtem mikor a főszerkesztőnk, Anita jóváhagyta, hogy a Disney hercegnők szépségápolási rutinjáról írjak. Nem megszokott vonal ez nálunk, viszont, ha már zöld utat kaptam, akkor hadd szóljon, sőt, mi több, te is nyugodtan megírhatod a gondolataidat!

Maga az alapötlet sajnos nem tőlem származik, én csupán nagyon jót szórakoztam Skincarebyhyrem TikTok videóján, amit, mint nagy Disney fan, végignézve és egy kicsit újra gondolva kiegészítettem. 

Mulan

Talán neki van a legkönnyebb dolga, hiszen elég leugrania az első drogériába, hogy bespájzoljon a legjobb ázsiai szépségápolási cuccokból. Legyen szó akár koreai arcmaszkokról vagy japán arckezelésekről, ő tuti tudja, hogy mi a legjobb. Ráadásul még az a nyomás sincs rajta, hogy a napbarnított bőr = szép bőr, így gyakran látni a kezében napernyőt, hogy védje a bőrét a káros sugaraktól.

Csipkerózsika

Bár szépítő alvásban aranyérmes és tuti nincsenek karikák a szemei alatt, nem lehet nem észrevenni, hogy bizony nem mossa le a sminket elalvás előtt. Ennek fényében hiába a kipihent kinézet, a bőre nem sokáig marad üde és fiatalos. 

Ariel

Hiába a feszes, hidratált fiatal bőr, Ariel az, aki nem tudja elfogadni, hogy az ő korában még úgy jó, ahogy van. Nincs nap, hogy ne hangozzon el, hogy "már nem vagyok gyerek", és elég rámenősen pasizik is (ami önmagában nem gond), még akár a plasztikai beavatkozásoktól sem riad vissza. 

Tipikusan ő az a csaj, aki annyira szép, hogy mindenki irigyli, később viszont, miután felismerhetetlenségig "alakítgatta" magát, inkább már sajnálják. 

Pocahontas

Pocahontas gyékényből szőtt tarsolya tuti tele van zero waste és állatkísérletmentes cuccokkal.

Ráadásul a helyismeretének köszönhetően jöhet akné vagy szőrbenövés, ő tuti megtalálja az erdőben a megfelelő hatóanyagú növényt. Ráadásul, mint láttuk, nyitott a nyugati "újdonságokra" is. 

Hófehérke

Lehet nem tett jót Hófehérke imidzsének, hogy ő a legrégebbi Disney hercegnős mese főhőse, de egyáltalán nem érzem őt trendinek. Úgy képzelem el, hogy este, az ágy szélén ülve leveszi a hajhálóját és magára keni a patikában kapható tégelyes, megkérdőjelezhető szavatosságú hidratáló krémet.

Ráadásul az érzelmi evésre is oda kell figyelnie, nem túl jól jel, hogy amint mindenki lelép a házból, egyből nekiáll sütit sütni és nasizni. 

Aranyhaj

Csóri Aranyhaj, bár nem önszántából, de a DIY szépségápolás koronázatlan hercegnője.

És, bár egyik oldalról akár el is engedhetné magát, hisz úgysem találkozik soha senkivel (upsz, bevillantak a karanténos hónapok) ő mégis becsülettel ülteti az arcmaszknak való aloe verát és keni a méteres hajvégeire az olívaolajat.

Merida

Mivel Merida az ideje nagy részét a szabadban tölti, ráadásul hófehér, érzékeny bőre is van, ezért neki inkább a fényvédelemre érdemes fókuszálnia. Emellett a kietlen, skót hegyekben nem is lehet könnyű szépségápolási cuccokhoz jutni, így feltételezhetjük, hogy a szép és ápolt bőrért neki kell a legkeményebben megdolgoznia. 

Belle

A Szörnyeteg könyvmoly asszonykája lehet a legtájékozottabb. Miután mindennek utánaolvas, tuti, hogy elsőként értesül a legújabb kezelésekről, csoda hatóanyagokról, és egyéb beauty-áttörésekről. 

via GIPHY

Nyitókép forrása: Disney.princesses.world Instagram oldala