Amióta az eszemet tudom, nem könnyű rövid körműként élni. Sőt, habár arról van egy csomó információ, hogy voltak már a történelemben korok, mikor a teltség volt a divat, és azt is elég jól tudjuk, hogy olyan is volt, mikor a rövid haj volt mindennél menőbb, arról sehogy se tudok az emlékezetemből példát előtúrni, mikor egy lányregényben arról írtak, hogy milyen csábító volt Miss XY a rövid körmeivel, vagy hogy egy filmben hisztérikusan sikítva ünnepelte volna egy trendszetter társaság az egyik tag nyúlfarknyi körmeit. Szóval igazán mostoha sors jutott azoknak, akiknek soha nem nő az ujjvégüknél hosszabbra a körmük, elég jól bizonyítja ezt az alábbi 11 pont is.

1. Az egyik első, amit megnézel egy másik nőn: a körme. Ilyenkor pedig nagyjából három eset lehetséges: a leggyakrabban megesz a sárga irigység, hogy milyen szépen formázható, lakkozható, hosszú körmei vannak. Máskor megnyugszol, hogy neki is műkörme van. És van a legritkább eset, mikor egy sorstársba futsz bele.

2. Felnőttként is azon kapod magad, hogy blutechből csinálsz műkörmöket. Vagy post-it-ből, vagy celluxból, vagy árcímkéből. Teljesen mindegy, a lényeg hogy ha valami ragacsos anyag kerül eléd akkor a kislányos reflexed még mindig életbe lép, és gyermeki elragadtatással nézed a fent felsoroltakkal meghosszabbított körmöd. Bónuszként minden alkalommal kopogni is megpróbálsz velük, amitől persze csak visszahajlanak.

3. Vannak színek, amikről lakkozás terén sose álmodhatsz. Már jól megtanultad, hogy bizonyos árnyalatok bármilyen jól is állnak másnak, a te, eleve is mikroszkopikusan kereshető körmeiden képesek még rövidíteni pár millimétert.

4. Ha véletlenül megnő, akkor se tetszik. Vannak azok a ritka pillanatok, mikor egy műkörmözésnek, géllakozzásnak köszönhetően mégis megnő egy kicsit a saját körmöd, de az sajnos biztos soha nem olyan lesz, mint azoknak az egyes pontban szereplő nőknek. Nem, a tied biztos, hogy puha, alaktalan és az előbbukkanása után pillanatokkal már le is törik.

5. Napokig csak kopogtattál mindent, mikor először volt műkörmöd. Na meg folyamatosan magadat és másokat simogattál, hogy teszteld milyen csodás hangot és érzést ad a hosszú és kemény karom. De egyébként jó vicc a napokig, inkább maximum egy nap volt az, hiszen ilyen igénybevételtől azonnal sikerült is letörnöd.

6. Nyilván semmit, soha nem tudsz kinyitni, amihez egy nagyon kicsit köröm is kell. Te vagy az, aki ilyenekre vagy külső segítséget kér, vagy a fogát használja és retteg, hogy azt le ne törje a művelettel.

7. De persze attól, mert nemcsak nem szép de még használhatatlan is, a kosz nyilván meglátszik alatta. Mert lehet bármilyen rövid, a szennyeződés fekete csíkja akkor is mindig megjelenik.

8. Kívülről tudod az összes kozmetikai terméket, amit rövid körömre fejlesztettek ki. És még a 100. csalódás után is megveszed a legújabb erősítő/növesztő körömlakkot, hogy aztán a felkenés utáni reggelen szembesülj vele se egy: se sok éjszaka alatt nem fog változni az állapot.

9. Ha rágod az a baj, ha nem az a baj. Hiszen, ha nem rágod, akkor újra és újra végighallgathatod a barátoktól és rokonoktól a fenti pontban említett összes cucc jótékony hatásainak ajánlgatását, amennyiben viszont rágod a körmöd, akkor isten irgalmazzon neked!

10. Az összes női magazinos manikűrtippet kipróbáltad. Nyilván végigfestetted már a körmödet az összes hosszabbító technikával, amiket az újságokban láttál. És az eredmény? Az, amiket az Instán szoktak az anyukák posztolni arról, hogyan sikerült a valóságban a Pinterestről kinézett Jégvarázsos torta.

11. Rémálmaidban jön vissza, mikor életedben először és utoljára a saját körmeidre francia manikűrt csináltál.