Szerintem az egyik legszebb szépségkihívás a körömnövesztés, mert hiába teszel meg mindent (szeded a vitaminokat, ápolod őket, próbálsz nem vadul kertészkedni és mosogatni), elég egy rossz mozdulat, és annyi a két-háromhetes munkádnak - a körmöd pedig újra nyomi lesz, és reszelheted hozzá a többit. Bosszantó.  

Én is küzdök ezzel, ráadásul halmozottan, mert még csesztetni is imádom a kezeimet. De van öt olyan tipp, ami még rajtam is képes volt segíteni. 

1. Vitaminok 

De nem azok, amikre gondolsz! Én rengeteg ideig próbálkoztam kifejezetten haj-és körömnövesztésre kifejlesztett készítményekkel, de ha őszinte szeretnék lenni, semelyik sem vált be, teljesen feleslegesen költöttem rájuk... Amik nekem a legnagyobb kedvenc vitaminjaim, és nemcsak a körmeimen segítettek, de a bőröm állapotán is, azok a szerves cink, a B-komplex, a vas és a D-vitamin.  

Nem hatnak azonnal, de ha rendszeresen és kitartóan szeded őket, biztos vagyok benne, hogy neked is bejönnek majd. 

2. Bőrápoló olaj 

Igen, tudom, ez most furán hangzik, de bejön! Én eredetileg a körömágyam környékére kezdtem el argánolajat, és sima, organikus bőrápoló olajat tenni, mert be akartam gyógyítani a kezeim csesztetése okozta nyomokat. Aztán észrevettem, hogy valahogy a körmeimet is erősebbé teszi, úgyhogy ráálltam a napi használatra. 

Pár hét argánolajozás után pedig feltűnt, hogy gyorsabban nőnek a körmeim, ráadásul sokkal erősebbek is. 

3. KEVÉS mosogatás 

Tudom, hogy a mosogatógép egy olyan luxus, ami nincs meg minden háztartásban, és nyilván nem is leszek ettől a kijelentésemtől olyan szimpatikus, de amióta maximum egy-egy poharat, vagy tányért mosok el (és nem áztatom a kezeimet a forró, vegyszeres víz alatt húsz percen keresztül), sokkal erősebben tart a manikűröm, így könnyebben is nőnek a körmeim. Ha nincs mosogatógéped, használj kesztyűt a konyhában, vagy rögtön mosogass el mindent, hogy ne áztasd a kezeidet túl sokáig! 

4. Gyakori reszelés 

Szerintem ez a körömnövesztés non plus ultrája, pont úgy, mint a hajnövesztésnél a gyakori vágás. Ha hetente reszelsz egy picikét a körmeid végéből, attól nem lesznek rövidek, sőt: egyre erősebbé és formásabbá válnak. A reszelő a barátod! 

5. Rendszeres mozgás 

Hogy jön ez ide? Úgy, hogy bizonyított: a sport hiánya bizony lassíthatja a körmök növekedését (és nyilván kismillió egészségügyi kockázatot is hordoz magában, de most maradjunk a szép kezeknél). A magyarázat nagyon egyszerű: mivel az edzés beindítja a vérkeringést, a körmök növekedését is serkentheti.