1. Szappanos víz és citrom 

Egyáltalán nem hangzik nagy cuccnak, mégis sok helyen találkoztam vele, amikor DIY-megoldásokat kerestem. A recept szerint nem kell más hozzá, mint kézmeleg szappanos víz és egy szelet citrom. Szerencsére még a legrosszabb napokon is van ezekből otthon, úgyhogy belevágtam: 3 percre belemártottam a kezem a szappanos vízbe, aztán a citromszelettel megpróbáltam levarázsolni a lakkot. Az eredmény: 

citromos-koromlakklemosas.png

Kicsit sem meggyőző. 

Magától sem a szappanos víz, sem a citromszelet nem szedte le a lakkot, de tény, hogy az áztatástól felpuhult egy kicsit, így sokkal könnyebben le tudtam kapargatni a körmömről a maradék lakkot. De mivel nem ez volt a célom, hanem az, hogy megtaláljam a nagybetűs házi körömlakklemosót, azt hiszem, ezt inkább bukónak nevezném, mint sikernek. 1/0. 

2. Körömlakk 

Körömlakkal lemosni a körömlakkot? Igen, szerintem is hülyén hangzik, de sokan erre a tippre esküsznek, szerintük ugyanis a lakk megpuhítja az alsó lakkréteget, így lehetővé téve a könnyed eltávolítást. Engem aztán nem kell győzködni, azonnal kentem rá egy réteget, és megpróbáltam leszedni. Az eredmény: 

koromlakkos-koromlakklemosas.png

Elég béna.

Egy picit leszedett belőle, de közel sem tökéletesen. Ráadásul már szinte fájt, úgy dörzsöltem, mégsem jött le a maradék lakk. Hát, ez a stratégia sem bejövős. 2/0.

3. Dezodor 

Na, ezzel a tippel kapcsolatban voltam a leginkább szkeptikus... Mégis kinek jut eszébe dezodort fújni a körmeire? De mivel én nem vagyok semmi jónak az elrontója, ezt is kipróbáltam. Eresztettem egy-egy emberes fújást a körmeimre (jó büdös lettem), és vattakoronggal megpróbáltam eltávolítani a lakkot. Az eredmény: 

dezodoros-koromlakklemosas.png

Bejött! 

Oké, nem lett tökéletes, de elég volt egy fújás, és máris lejött a lakkom fele. Még egy-két ilyen lépés, és simán leszedi az egészet. Ki gondolta volna... A dezodor a mai nyertes, ez egyértelmű. 3/1!

Valószínűleg nincs jobban működő körömlakklemosó a körömlakk-lemosónál, de ha nagyon s.o.s. megoldásra van szükség, jó tudni, hogy egy kis dezodor legalább kisegíthet. Azt hiszem, én ezentúl mégis inkább megnézem, hogy van-e itthon lemosó, mielőtt nekiállok lakkozni... Csak, hogy maradjon mit fújni a hónaljamra, különben kereshetek házi dezodor-tippeket is a neten.