Képgaléria

Illetlenség körömreszelés közben mobilon beszélni?

Röviden: igen. Ha valami SOS ügyben kell telefonálnod egyet, az belefér, de ne dumáld végig az egész időt. Ne felejtsd el, más vendég is szeretne kikapcsolódni, nem a te barátnős beszélgetéseidet hallgatni. Nem beszélve arról, hogy telefonálás közben véletlenül el is kenheted a frissen felkent lakkot, ami a körmösödnek plusz munkát jelent.

Ha a frissen festett körmöm végéről még aznap lejön egy kis festék, visszamehetek szólni, hogy javítsák ki?

A legtöbb szépségszalonban van arra vonatkozó szabályzat, hogy meddig vállalnak garanciát a körmeidre. Az esetek nagy részében nyugodtan visszamehetsz szólni, ha van idejük, korrigálni fogják a hibát.

Akkor is illik borravalót adnom, ha csak a géllakkot szedetem le?

Ha a többi szolgáltatásnál is, amit igénybe veszel, adsz borravalót, akkor itt is adhatsz nyugodtan. Ha kisebb munkáról van szó, akkor adhatsz kevesebbet, gesztusképpen.

Kiválasztottam a színt, felkenték, és mégsem tetszik. Ciki szólni, hogy másikat választanék?

Ez már velem is előfordult. Ha az első körömnél szólsz a manikűrösnek, és belefér az idejébe, nem gond a csere. Ha ezt akkor közlöd, amikor az összes ujjad kész van, akkor már nem valószínű, hogy vállalja a változtatást.

Hogy oldjam meg, ha a náthám kellős közepén kell körmöshöz mennem?

Akkor sem kell lemondanod a szép körmökről, ha éppen meg vagy fázva. Jelezd a körmösödnek (ilyenkor sokan felveszik a maszkjukat), moss kezet, készíts be zsepiket, és ha köhögsz, vagy tüsszentesz, inkább a karoddal, és ne a kezeddel takard el a szádat.

Több borravalót kell hagynom, ha késve érkezem?

Nem ez lesz a megoldás. Viszont azt értékelik, ha telefonon odaszólsz, hogy késni fogsz egy kicsit, de a legjobb persze az, ha időben érkezel.

Ugyanannyi borravalót illik adnom, ha nem festetek, csak políroztatok?

A borravaló lényege, hogy kifejezd, ha elégedett voltál. Ha tetszik a végeredmény, akkor mindegy, hogy mekkora volumenű munkát végeztek a kezeden.

Van még valami, amire érdemes figyelnem?

Emlékezz rá, hogy az utolsó látogatásod alkalmával mit csináltak a körmeiddel. Ez inkább akkor fontos, ha nem mindig ugyanaz a körmösöd. Ilyenkor jó, ha el tudod mondani, hogy milyen eljárással, milyen lakkot kentek fel neked utoljára, ezzel segíted a manikűrös munkáját is