Elsőszámú aranyszabály: a színek 

Sajnos hiába nézek ki magamnak bármilyen gyönyörű manikűrt Pinteresten, el kell fogadnom, hogy (pláne egy aggódósabb időszak után) nekem sok minden nem fog jól állni - a különböző minták és csíkozások meg pláne nem... Ha neked is rövidkék a körmeid, biztos elkeseredtél, amikor matricát vagy bármilyen díszítést szerettél volna rátenni - hát igen, elég nyomorultul tud kinézni egy, a rajta díszelgő matricánál jóval kisebb, csutkáig rágott köröm, úgyhogy maradj az egyszínű, lehetőleg világos árnyalatoknál - tapasztalatom szerint a sima fehér a legkedvezőbb optikailag! 

Második aranyszabály: ápolás 

Még ha teljesen le is rágom a körmeimet (bár azt mondhatnám, hogy ez ritkán történik meg), akkor is nagyon odafigyelek arra, hogy a nap végén megkapják azt, amit megérdemelnek, ha már ilyen szörnyű élményeknek kellett kitennem őket: ez a jutalom pedig nem más, mint egy pár csepp ricinusolaj. Azért ez a legjobb megoldás szerintem, mert elképesztően puha lesz tőle a körömágyam reggelre, segíti a növekedést és elég belőle pár csepp, úgyhogy nem emiatt megyek majd csődbe - hármat egy csapásra! 

Harmadik aranyszabály: körömnapló 

Amikor elég motivációt érzek magamban, megteszek mindent, hogy ne rágjam a körmeim: lefestem az emlegetett szörnyű ízű lakkokkal, a legelfoglaltabb pillanatokban is igyekszem rájuk odafigyelni, jutalmazom magam, ha kitartottam, de a legjobb, amit valaha kipróbáltam, az mégis a fotónapló volt - minden nap csináltam egy képet a kezemről és meglepően hamar látható lett a munkám eredménye! Ha hasonló gondokkal küszködsz, csak ajánlani tudom ezt a módszert, mert nagyon motiváló és -nem mellesleg- szórakoztató tevékenység. 

koromreszelo.jpg

Negyedik aranyszabály: formázás 

Mindig azt hittem, hogy nem szabad reszelni a körmeimet, mert akkor majd kezdhetem elölről az egész növesztési procedúrát - hát, ezt is rosszul tudtam. Évekkel később vettem csak észre, hogy ha párnaponta enyhén végigreszelem a körmeim végét, akkor nemhogy elrontom, de inkább javítom a végeredményt - azóta tényleg szépek tudnak lenni a körmeim, legalábbis ahhoz képest, hogy kíméletlenül, rossz gazdaként nap mint nap teszek ellenük. És (minden elszántságom ellenére) valószínűleg még fogok is.