Gondolj bele: egész nap rohansz, ezer helyen próbálsz megfelelni a magánéletedben és a munkahelyeden vagy az iskolában, sokszor a körömlakkozás az utolsó dolog, ami eszedbe jut, mikor végre ledobod magad a kanapéra. Manikűröshöz is ritkán jutsz el, mert ugye az is egy-két óra, úgyhogy marad a lakozzatlan köröm - jobb híján. Ha te is gyakran kerülsz ilyen helyzetbe (én megértelek, mert hasonló problémákkal küzdök), akkor nagyon fogsz örülni annak, hogy a legfrissebb manikűrtrendhez fele annyi energiát kell csak befektetned a körömlakkozásba, mint egyébként, és ezt most szó szerint értsd: Instagramon ugyanis egyre menőbb a félig kifestett köröm.

Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az egyik körmödet kifested, a másikat meg nem, hanem úgy, hogy minden ujjadon a fele körmöt pingálod csak ki. Így gyakorlatilag kétszínű lesz a körmöd: az eredeti bőrszínű és az általad választott. Az, hogy nem kell az egész köröm festésével szórakozni, rengeteg időt spórolhat meg bárkinek, akinek bejön ez a stílus, és miért ne jönne, hiszen tényleg jól is néz ki.

 

Jenna Hipp (@jennahipp) által megosztott bejegyzés,

Ez a minimalista trend azért is hasznis, mert egy kicsit óvja a körmödet: ha géllakkal csináltatod, akkor nem sokkolja mindig a körmöd egész felületét, csak a felét, és kevesebb időbe telik utána leoldani is. Én például mindig kapargatom a géllakkomat, mert zavar, ha elkezd felpattogzani a széle, ezzel a módszerrel ezen sem kell aggódni. És a lenövés sem látszik, ami nekem például elképesztő nagy segítség, mert hektikus, hogy éppen mikor jutok el a körmöshöz.

 

Paintbox (@paintboxnails) által megosztott bejegyzés,

Szóval, abszolút nem rossz ötlet, ha ezt a trendet egy kicsit mi is felkapjuk, és segítünk benne, hogy terjedjen - rengeteg időt spórolhat meg az olyan elfoglalt lányoknak, mint amilyen én is vagyok.