1. Elkezdeni a legnehezebb

Megírni egy beadandót, elkészíteni egy határidős melót, és bepakolni egy utazásra. Mind olyan dolgok, amik nem egy álmatlan éjszakát okozhatnak az ember lányának. Utóbbi nemcsak azért mert végig kell gondolni, hogy mi mindent kell elrakni, hanem azért is, mert neki kell kezdeni. Ahogy közeledik az utazás napja, a bőröndöd szája egyre nagyobb fekete lyukként tátong a nappalid közepén csak arra várva, hogy hozzáláss a csomagoláshoz, amiről tudod, hogy nagyjából az első dolog bepakolása után már kisebb hisztériás rohamot fog okozni…

2. …mert minden sokkal nagyobb, mint hitted

Üresen olyan szép nagynak tűnik az a bőrönd, ugye? Nyilván minden be fog férni, nem is viszel olyan sok cuccot, múltkor már megtanultad, hogy nem muszáj a tengerpartra magaddal vinned a csizmát, annak a helyére most egy csomó minden mást tudsz berakni. Ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal nyugtatod magad, hogy aztán szépen elhelyezd a törülköződ és a fürdőruhád, na, meg a papucsod, plusz a strandruhád, mindezekből pedig még egy teljes szettet, mert mi van, ha az egyik elveszik-elszakad-leeszed és ott állsz majd tök pucéran a tengerparton?! És, ahogy ezzel kész vagy, mit látsz? Mindezek az apró textilek máris felzabálták a bőrönd felét, miközben igazából még semmit nem is pakoltál be!

 

3. A „mi van ha?” kisördög állandóan ott zsizseg a füledben

Attól mert te is pontosan tudod, hogy hova mész, már csekkoltad, hogy milyen idő lesz, mégis motoszkál benned, hogy: de mi van, ha egy előre nem látható természeti katasztrófa csap le a térségre és te csak egy hosszú nadrágot vittél magaddal?! Ám persze tudod, hogy ez butaság, el is hessegeted a gondolatod, hogy egy másiknak adja helyet: mi van akkor, ha befut egy nem várt program és nem csomagoltál el magaddal kisestélyit és emiatt nem mehetsz teázni az angol királynővel, aki biztos pont akkor lesz ott, ahol te és pont meghívna a rezidenciájára? Nem is beszélve arról, hogy akkor emiatt csúszol le arról, hogy összeismerkedj egy herceggel és Meghan Markle-i tündérmesébe csöppenj, mindezt csak azért mert lebeszélted magad az alkalmi ruha becsomagolásáról. Még szerencse, hogy nem először pakolsz, úgyhogy talán mielőtt a becsavarodásnak erre a fokára eljutnál, le tudod műteni a válladra rágyógyult “mi van ha? kisördögöt”.

4. Kő krém?

A bőrönd becsomagolásánál is rosszabb az a pillanat, mikor eszedbe jut, hogy a nagy táskába még egy másik, kisebbet is bele kell passzintanod, amibe pedig bele kell férnie a legfontosabb piperecuccaidnak. De ki tudja ilyenkor tényleg jól megítélni, hogy ez mit takar? Természetesen van az a pár sminkcucc és testápolási alapszer, ami nem is kérdés, hogy utazik veled, azonban mi van azokkal a ritkán használt kenceficékkel, amiket speciális esetekre őrizgetsz? Ha nem viszed magaddal, tuti kijön az a bőrproblémád, amire csak az az egy krém jó, ám abban az esetben, ha elpakolod, pont nem tudod majd becsukni miatta a bőröndöt. Jó hír, hogy ezeket nem feltétlenül muszáj a bőröndbe rakni, ha ügyesen csomagolod őket, akkor a repülőre is fel tudod őket vinni, ehhez korábban itt adtunk már pár tippet.

 

5. A cipőtetrisz

Tipikus helyzet az is, hogy mikor már túlestél a legfontosabb smink -és ruhadarabok szelektálásán, megkísérelted a textileket Marie Kondo útmutatása alapján elpakolni, akkor jut eszedbe, hogy a lábaidra még nem is gondoltál. Annak ellenére pedig, hogy pontosan tudod, hogy simán elég egy papucs-tornacipő-szandál kombó, pillanatok alatt önt el a pánik, hogy ha a cipőidet rosszul választod meg, az az egész utazást tönkreteheti (pedig nyilván nem). Úgyhogy oké, beadod a derekad magadnak és minden lehetséges élethelyzetre összekészíted a lábbeliket, hogy aztán szembesülj vele: ezeknek a bőröndbe való elhelyezése a tetrisztudás olyan szintjét követeli meg, ami neked legutoljára általános iskolában volt, mikor mindenki nyomta a játékot a kis marokgépén.

6. A „mit hagytam otthon?” horror

És akkor végre bezárod a bőröndöt, elhatározva hogy mint egy időkapszulát már csak az úticélodra való megérkezés után nyitod ki újra. De amint hátat fordítasz neki mintha egy sziréna szólalna meg: „és ezt eltetted?” „biztos beraktad az is?” Mivel pedig nagyon biztosra akarsz menni abban, hogy semmit nem felejtettél el, ez az a pont, mikor szépen szisztematikusan kipakolod az egész táskát, mert amit keresel nyilván pont a legalján van. Ám legalább meg tudsz nyugodni, igen, előrelátó voltál és bepakoltad azt a rettentő fontos dolgot, hogy aztán öt perccel később máris valami más esszenciális darab elpakoltságának helyzetén pörögj.

Mindez a stressz pedig végül egy szempillantás alatt illan el, mikor megérkezel és elkezdődik a nyaralás. Hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy semmi igazán fontosat nem hagytál, és nem tudtál volna otthon hagyni. Ám ha mégis hiányzik valami, akkor emlékeztesd magad arra másik fontos mondásra, hogy: ami nincs, az nem is kell! #zen