Az utóbbi időben kénytelen voltam elgondolkodni azon, hogy mi lesz, ha idén nem jutok el külföldre nyaralni - bár a szigorítások már enyhébbek, azért elég nagy a valószínűsége annak, hogy  

ez a nyár nem a tengerparton döglésről fog szólni. 

Hogy ne kattanjak meg a lakásban, és ne érezzem azt, hogy kimaradok valamiből, szeretném itthon megteremteni a nyaralás körülményeit - például a kedvenc hullámos frizurámmal, amit a fürdés és a napozás kettőse általában magától a fejemre varázsol.

tengerpart-nyaralas-haj.png

Huh, de jó lenne ez idén nyáron - vagy bármikor

Tengeri sós spray 

Az egyik legnagyobb kedvencemmel kezdem a listát: a tengeri sós oldattal. Kismillió helyen lehet kapni, a drogériák polcai tele vannak vele, de nekem nem jött be semmi más annyira, mint a következő recept: összekevertem egy kanál himalájasót kábé fél pohár sima vízzel, egy kisebb kanálnyi kókuszolajjal és egy kis (hajban hagyható) kondicionálóval. Tudom, a só nem a legegészségesebb megoldás, hiszen kicsit szárítja a tincseket, de jobb, mint fél kiló vegyszer, és abszolút hatásos - ez a mix könnyeddé, enyhén hullámossá és nyáriassá varázsolja a hajat.  

Az összetekerős-vasalós 

Bocs, nem tudtam jobb címet adni ennek a módszernek: válaszd szét két oldalra a hajadat, ezt a két részt még egyszer oszd ketté, mind a négy részt csavard össze, és menj végig rajtuk hajvasalóval! Egyszerű, és ha hajhabbal fixálod, tartós is. Hővédő spray-t érdemes előtte alkalmazni. Ebben a videóban meg is nézheted, hogy kell csinálni:

Esti fonás 

Ezt a trükköt elég régóta alkalmazom, de a fodrászomnak ne mondd el, mert olyan nagyon nem hajbarát, viszont néha (a menő hullámokért) belefér... Este, hajmosás (és hat pumpányi hajvégápoló) után négy részre szedem a hajam, befonom mindegyiket, és csak reggel bontom ki - éjjel nem vagyok vele valami szép, de reggel dús és hullámos tőle a frizurám, ráadásul ez annyira tartós, hogy két napig is simán benne marad a hajamban. Figyelem, ezt tényleg csak néhanapján alkalmazd, mert megtörheti a hajszálaidat! 

Hajpántos ügyeskedés 

Ezt a trükköt csak egyszer próbáltam ki, és nem is volt annyira tartós, viszont rövid ideig egészen látványos hullámok voltak tőle a hajamban. Egy hajpánttal kell a fixálóval befújt hajat hátrarögzíteni, azt hajszárítóval pár percig fújni, és ta-damm, kész is a hullámos frizkó. Ehhez is itt egy videó, hogy lásd, hogyan kell pontosan: