Ha te jártas vagy a szépészeti beavatkozásokban, esetleg pont a zsírtól való megszabadulás alternatív módjait ismered jól, akkor talán már találkozhattál a zsírfagyasztás műfajával. Ez ugyanis már egy évek óta használt eljárás, ami leegyszerűsítve tényleg azt takarja, amit a neve sugall: azaz fagyasztás segítségével mennek neki a nemkívánatos zsírnak. A beavatkozást vákuum segítségével végzik (egyébként itthon is számtalan helyen), a népszerűsége pedig többek között abban keresendő, hogy a zsírleszívással ellentétben, ez nem egy kórházba vonulós, szó szerint sebészkés alá fekvős procedúra. Ám mint azt az új kutatások bizonyítják, még ezen az eljáráson is lehet mit fejleszteni, a tudósok pedig most egy olyan módszerrel álltak elő, amiről azt állítják, könnyedén a legnépszerűbb, legtöbbször elvégzett plasztikai eljárássá válhat.

A Massachusetts General Hospitalban dolgozó kutatóorvosok ugyanis kifejlesztették a zsírfagyasztás injekciós verzióját, amivel azt ígérik, egy gyors szuri után, a páciens már mehet is haza és csak várnia kell, hogy olvadjon a zsír.

Az újítás, amiről a Science Daily számolt be, úgy működik, hogy a karcsúsodni vágyokba egy speciális, jegesedő anyagot injekcióznak, amit a tűnek köszönhetően nagyon direkt tudnak a test pontosan azon részébe juttatni, ahonnan a zsírt el kell tüntetni. Főleg ezen előnye miatt jósolnak szuper nagy népszerűséget neki, hiszen direktbe el lehet érni vele olyan helyeket is, amik korábban esetleg nehezebben voltak megközelíthetőek, valamint a klasszikus zsírfagyasztással szemben, az injekciós beavatkozáshoz nem kell hosszabb időre beülni egy székbe az eljárás idejére, hanem csak a beszúrást kell elvégeztetni.

Persze azon felül, hogy nyilván az emberben millió kérdés merül fel a beavatkozás veszélyességével kapcsolatban (ami már csak azért is jogos, hiszen még nem is engedélyeztették, és egyelőre csak disznókon végezték el a szükséges kísérleteket), bármilyen csábítónak is hangozhat, nem mindenre megoldás. És most itt nem arra akarjuk terelni a szót, hogy a lelki problémákat nem oldja meg, és a hatékonyságához egészséges életmódra van szükség, hanem arról, hogy az injekciós zsírfagyasztásban rejlő lehetőségek limitáltak. Az igazán mélyen található zsírszöveteket nem éri el, valamint egyszerre túl nagy területet sem lehet ezzel a módszerrel kezelni. Egyelőre ezek az ismert és nyilvános hátulütői az eljárásnak, amiről azonban még nem tudni, hogy mikortól válhat elérhetővé.

Úgyhogy addig is tanácsoljuk, hogy maximum csak emészd ezt az információt, és olvasgasd a cikkeinket diéta, sport és egészséges életmód témában.

De persze, ha ezek közül semmi nem válik be, akkor érdemes szakember segítségét kérni és vele együtt megtalálni, mi lesz a te utad zsírolvasztás terén.