Virtuális konzultáció

Sok esetben a bőrgyógyásznak nem csak látnia, de meg is kell érintenie az arcbőrt, hogy lássa, milyen kezelésre lesz szükség. Dr Kimberly Jerdan oklahomai bőrgyógyász szerint viszont vannak esetek, amikor a páciens élhet a virtuális (tehát online) konzultáció lehetőségével, amit ilyenkor miért ne használna ki bárki?

Érintésmentes találkozások 

„Legyen szó akár kézrázásról vagy bármelyik testrész megérintéséről, ezentúl mindig meg fogom kérdezni a pácienseimet, hogy hozzájuk érhetek -e” - nyilatkozta egy houstoni bőrgyógyász. „Emellett pedig arra is figyelni fogok, hogy az alkalmazottaim és a pácienseim között is minimális legyen az érintkezés.”

Nincs több újságlapozgatás a várókban 

Dr Marina Peredo New York-i bőrgyógyász szerint a várókban történő hosszú ücsörgések ideje lassan lejár. „Amint megérkezik egy vendég, egyből megpróbáljuk őt beküldeni az orvosához. Annak érdekében pedig, hogy távozáskor se kelljen felesleges időt töltenie a recepciónál, a kitöltendő dokumentumokat előre elküldjük, a fizetést pedig szintén előre, online intézzük.” Kísérő pedig csak akkor tarthat egy beteggel, ha az orvosilag indokolt. 

Kötelező testhőmérséklet-mérés, sőt esetleges Covid teszt kérése 

Dr Peredo azt is elárulta, hogy a betegfelvétel csak kötelező lázmérés után történhet meg, sőt, a pácienseknek még egy arra vonatkozó nyomtatványt is ki kell tölteniük, hogy az utóbbi időben érintkeztek -e fertőzöttel. „Ha egy beteg szépészeti beavatkozást szeretne, akkor be kell mutatnia egy 7 napnál nem régebbi negatív orr-garat tesztet, sőt, a negatív teszt és a beavatkozás között önkéntes karanténba kell vonulnia.”