​1. Paprika

A NikkieTutorials csatorna vloggere, Nikkie egy húsos kaliforniai paprikával helyettesítette a beautyblendert. A szivacsnál jóval keményebb és csúszósabb is, szóval szerintem iszonyú pocsék lehet vele dolgozni. Nem igazán értem, hogy lehet vele alapozót kenni az arc nehezen elérhető részeire, de ehhez képest a végeredmény meglepően jól néz ki. Oké, nyilván sokat segít, hogy Nikkie profi sminkes. Én nem hiszem, hogy paprikára váltanék a szivacsról, mivel a zöldségek szavatossága véges, úgyhogy egy idő után tuti megszottyadna. Ha viszont annyira vegán vagy, hogy még sminkelni is valami igazán természetes dologgal szeretnél, akkor neked tutira jó hír, hogy a dolog nem megoldhatatlan.

2. Óvszerbe húzott beautyblender

A beautyblender bármennyire is népszerű, sokan nem szeretik benne, hogy magába szívja az alapozót. Mi lehet erre a megoldás? Ha olyan cuccba húzzuk bele, ami ezt megakadályozza. És a koton pont ilyen. Jaack a saját beauty csatornáján tesztelte a trükköt. Használat előtt letörölte a síkosítót, hogy tényleg csak az alapozót kenje a fejére. Azt értem, hogy nem szívja magába a terméket, de a szivacsosság is elveszik, így egyáltalán nem lehet könnyű szépen dolgozni vele. De ami engem még talán ennél is jobban idegesít, az gumiba töltött blender hangja. Az ütögető mozdulatok miatt szuttyogás, cuppogás kíséri a sminkelést, amit hallgatni minden, csak nem kellemes. Ráadásul szerintem a macera is túl sok vele, szóval ezt a módszert is szkippelném.

3. Főtt tojás

A beautyblendert elsőre én is tojásnak néztem, szinte meg sem lepett, hogy többen próbáltak már az igazival is sminkelni. Plusz a tojás elég ruganyos is, szóval minden őrült ötlet közül ez tűnt a leglogikusabbnak. Fei, a HeyItsFeiii csatorna vloggere keményre főzött egyet, megpucolta, és belevágott. A videóját nézve a tojásból nálam továbbra is inkább rántotta lesz,  mert  szinte lehetetlen vele eldolgozni vele az alapozót. Elképzelem, ahogy szorosan fogom, nehogy kicsússzon a kezemből, de pont emiatt megtörik és tele lesz tojásdarabokkal a fejem... hát mit ne mondjak, ha nincs szivacsom, akkor is inkább a kezemmel alapoznék.  

4. Teknős

Talán a legbizarrabb sminkelési módszer, amit eddig láttam, és eléggé ki is akasztott.  Hailey Karcic a saját youtube csatornájára tette fel, ahogy a teknősével alapozza az arcát. Amellett, hogy bizonyára számos teknőstulajdonos és állatvédő ellenszenvét is kivívta, nem is tűnik túl hatékonynak a dolog. Ráadásul szegény teki páncélját még be is fóliázta.  Az ütögető mozdulatok miatt csak rázkódik szegény... látszik, hogy nem esik baja, de egyszerűen rossz volt nézni, amit csinál.

5. Here

Szintén élőlényt hívott segítségül a következő versenyzőnk, aki nem mással, mint a pasija heréivel alapozza a homlokát. A videót Twitteren osztotta meg ezzel a szöveggel: „lehet, hogy egy új Insta sminktrendet indítottam?” Nem tudok róla, hogy széles körben elterjedt volna ez a módszer, de ki tudja, lehet, hogy mások is csinálják így, csak nem teszik fel a netre. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy én nem fogom követni a példáját.