1. Ha túl sötét az alapozó 

Velem körülbelül kétezerszer fordult elő, hogy benéztem az alapozó árnyalatát, de szerencsére mindig lehet menteni a menthetőt: szuper trükk, ha felhígítod egy kis hidratálóval. Ha úgy érzed, csak egy-két árnyalattal kellene világosabb szín, nyomj a szokásos alapozó-adagodhoz két-három borsószemnyit! Persze ettől hígabb lesz, így a fedése gyengülhet, mégis életmentő lehet, főleg, ha éppen nincs otthon sem korrektorod, sem egy világosabb alapozód, amivel kikeverhetnéd a tökéletes árnyalatot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L A M A A L N A S S E R (@alnaser.lama) által megosztott bejegyzés,

2. Ha túl világos az alapozó 

Az is előfordulhat, hogy a boltban kiválasztott alapozóval otthon már inkább egy vámpír benyomását kelted - erre is van megoldás! Ha folyékony alapozót vettél, akkor keverhetsz hozzá sötétebbet - vagy ha az nincs, akkor bronzosítót. Egy keveset kaparj ki a kompaktból, és a kézfejeden ecsettel keverd össze az alapozóval - szerintem imádni fogod a végeredményt. Nemcsak sötétíti az alapozót, de felkenve ad az arcnak egy is nyári, barnító hatást is - kifejezetten előnyös lehet, ha eltalálod az arányokat. Ha pedig elég elszánt vagy (és egy kicsit sárgásabbak a tónusaid), próbáld ki ezt a netes a tippet, amire jó sok blogger esküszik: adj a túl fehér alapozóhoz kurkumát, és így kend az arcodra! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dean_makeupclass (@dean_makeupclass) által megosztott bejegyzés,

3. Ha nem tetszik a szemfesték színe

Ha nem tetszik a megvásárolt szemhéjpúdered árnyalata, keverj hozzá fehér vagy fekete színt a szemfestő ecseteddel, mielőtt felviszed, így sötétíthetsz, vagy világosíthatsz rajta. De bevetheted a kedvenc szemceruzádat is, amivel rétegezve mélyíthető egy adott árnyalat. Ha pedig nem találod elég intenzívnek a színt, vizezd be az ecseted, mielőtt felviszed a szemhéjaidra a púdert! Nemcsak élénkíti és erősíti a szemhéjpúder színét, de úgy vettem észre, hogy kicsit tartósabbá is teszi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝐇𝐚𝐧𝐧𝐚𝐡 𝐒𝐭 𝐋𝐮𝐜𝐞 🖤🇱🇨 (@hanstluce) által megosztott bejegyzés,

4. Ha túl sötét rúzst vettél

Ilyenkor nagyon jól jöhet egy kis alapozó. Kend fel a rúzst, aztán a legvilágosabb alapozóddal, az ujjaid vagy egy ecset segítségével keverd össze a szádon! Mindenféle szín sötét árnyalatánál bejött, amivel eddig próbáltam, ráadásul nagyon szépen mattít is ez az eljárás. Csak arra kell figyelned, hogy előtte alaposan hidratáld az ajkaidat, mert az alapozó száríthatja a szádat, és a pici, az ajkadon lévő ráncocskákba is beleülhet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good Dye Young (@gooddyeyoung) által megosztott bejegyzés,

5. Amikor nem tetszik a körömlakk színe

Emlékszem, kábé két éve vettem egy gyönyörű, citromsárga körömlakkot, olyan igazi, nyári színűt. Még otthon, a nappaliban is imádtam, azonnal kilakkoztam vele a körmömet. Viszont amint kiléptem vele a napfényre, szörnyű sárgára váltott, igénytelen, zöldes színben csillogott, utáltam. De nem adtam fel, vágytam arra a szép sárgára, úgyhogy fogtam magam, és hirtelen felindulásból összeöntöttem a fehér körömlakkommal. Kár, hogy nincs róla képem, esküszöm, megmutatnám - az egyik legjobb trükk, amit valaha kipróbáltam. A körömlakkok állaga tökéletes a házi kevergetéshez, bármilyen színt keverhetsz bármilyennel, csak próbáld meg felidézni a rajzórán látottakat.  Biztos, ami biztos, mindig legyen otthon egy bónusz fehér lakkod, azzal szinte minden árnyalatot feljavíthatsz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SMarie (@smarie_nails) által megosztott bejegyzés,