1. Használj ajakprimert!

Bevallom, sokáig kicsit felesleges tételnek éreztem a kifejezetten ajkakra való primert. Mostanra viszont, bár az alapsminkemnek még mindig nem része, ha szájhangsúlyos look-ot készítek, már kihagyhatatlan. (Ha elvesztél a kínálatban, akkor segítünk: főszerkesztőnk Anita például EZT a ceruzát ajánlja.)

2. Vesd be a színtelen szemhéjprimert is!

Nóri azt javasolja, hogy rúzsozás után érdemes a száj külső kontúrját meghúzni egy színtelen (vagy bőrszínű) szemhéjprimerrel. Ezután pedig egy kis ecset segítségével lepúderezni a kihúzott területet.

3. Rétegezz!

Nyugodtan vidd fel akár két vagy három rétegben is a rúzsodat! Itt csupán arra kell figyelni, hogy két réteg rúzs közé tegyél egy kis púdert is!

Névtelen terv (43).png

4. Matt hatás vagy csillogás?

Ízlés (és divat) dolga, hogy ki melyikre esküszik, de tény, hogy a matt rúzsok egy fokkal tartósabbak, mint a csillogó társaik. Mondhatnád, hogy cserébe viszont a matt rúzs könnyebben kiszárítja az ajkaidat, de egy jó ajakprimer ezen is segíthet.

5. Ne feledd a kontúrozást!

A szájceruzákban (vagy ajakkontúrceruzákban) az a jó, hogy amellett, hogy sokáig kitartanak, még az sem nagy tragédia, ha egy kicsit eltérnek a rúzsod színétől. Az pedig csak külön bónusz, hogy segítenek a rúzsodat a helyén a tartani. Ebből videóból még inspirálódhatsz is, hogy tudsz ombre ajkakat festeni magadnak.

6. Használj szívószálat!

Bár környezetvédelmi okokból szinte teljesen leszoktam a szívószál használatáról, egyre több helyen látom, hogy környezetbarát verziókkal kínálják az italokat. Mivel Nóri szerint tényleg sokat segíthet, hogy ne kenődjön el a rúzsom, ezért azon is elgondolkodtam, hogy beszerzek egy újrahasznosítható, fém szívószálat, ami mindenhová magammal is vihetek.

+1 jótanács 

Bár a makeup artist szuper tippeket adott, mindenképpen fontosnak tartja hozzátenni, hogy igenis vannak helyzetek, amikor nem lehet csodát tenni. Például, ha a száj feletti bajusz résznél izzadékonyabb vagy, akkor előfordulhat vagy gyakrabban kell korrigálnod a makeup-odat.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik rúzs ment át a nagy dinnyeteszten, akkor nézd meg a következő videónkat!