1. Sminkelés közben megismerheted és megszeretheted az arcod 

Nincs annál jobb érzés, mint tudni, ki is vagy valójában, és mit is akarsz - valahol itt kezdődik az önazonosság. Ha egy nő nap mint nap festi magát, csak úgy, kedvtelésből, akkor nemcsak megismeri a saját arcát, az előnyös vonásait, de folyamatosan hangsúlyozhatja is azokat. Ez pedig egy nagy és fontos lépés lehet a magabiztosság és a pozitív testkép felé vezető úton. 

2. A smink kifejezőeszköz 

Talán te is csináltál már magadnak erősebb, végzet asszonya-sminket egy szakítás után, és talán választottál halványabb rúzst egy családi összejövetel előtt: a smink képes kifejezni, hogy milyen lelkiállapotban vagy, hogyan érzed magad felszín alatt, és hogy szeretnéd-e, hogy felfigyeljenek rád. De nemcsak erre tökéletes, hanem arra is, hogy kiéld a kreatív energiáidat, és valami szemet gyönyörködtetőt varázsolj a saját az arcodra- amit még jobban megszerethetsz ezáltal. 

3. Ha tetszel magadnak, másoknak is fogsz - és fordítva 

Ha képes vagy olyan sminket magadra varázsolni, amit nemcsak szóban, de pillantásokkal is megdicsérnek, jobban fogod magad érezni a bőrödben... Érdemes kísérletezni, hidd el, irtó jó érzés bezsebelni a nonverbális bókokat. Ez egy jó játék, ami tökéletes arra, hogy megnöveld vele az önbizalmad.

4. Kiemelheted az egyediséged 

Elképesztően kék a szemed? Telt, nőies ajkaid vannak? Esetleg a szemöldököd formája különleges? Akkor emeld ki, amennyire csak tudod! Ha van az arcodon egy vonás, amit szeretsz, máris sokkal közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy az egész testeddel kapcsolatban így érezz. Nincs annál jobb, mint egyedinek lenni, és büszkének lenni az egyediségre.

5. A kísérletezés bátorságot ébreszt 

Ha szeretsz új és extrém irányokat kipróbálni, sose állj le ezzel a hobbiddal: a különleges, már-már határokat feszegető sminkek olyan érzést adhatnak, hogy te bizony elég bátor vagy ahhoz, amit mások nem mernek meglépni. Ez megint csak egy erős forrása az önbizalomnak, és nem utolsósorban szórakozásnak is iszonyú jó... 

6. Átformálja a szépség fogalmát 

A szépség ma már ha nem is mást, de talán kicsit többet jelent, mint néhány évtizeddel ezelőtt.  Szépnek nevezzük a bloggert, aki felvállalja önmagát és megmutatja a narancsbőrét a világnak, ha úgy van kedve. A plus size lányt, akit pár éve még talán kicsúfoltak a súlya miatt az iskolában. Vagy akár egy férfit, aki full sminkben indul útnak reggel. Rengeteget változott a világ, szerencsére jó irányba is: a smink segíthet átlépni néhány határt, amit érdemes átlépni, akár egy közösségen belül, akár saját magaddal kapcsolatban.  Sminkeld ki nyugodtan az arcod, ahogy jólesik, és ahogy te szépnek látod - mert akkor mások is annak fogják.