Szerencsére nekem nincs kifejezetten durva bajszom (engem inkább a hosszú és durva szálú, dús szemöldökömmel áldott meg a sors), de az arcomon vannak olyan kis pihék, amik egészen sokáig nem zavartak, de mára már örömtelien irtom őket. 

Csak azt nem tudtam eddig, hogy több lehetőségem is van a kíméletes szőrtelenítésre, még akkor is, ha az arcomról van szó. 

Egy dolog nem mindegy: hogy melyik illik a legjobban a bőrtípusomhoz. És ezt neked is érdemes alaposan átgondolnod és megrágnod, mielőtt kiválasztod a hozzád passzoló módszert. Nyolc szuper megoldás közül választhatsz! 

Csipesz 

A legegyszerűbb, legjobb módszer akkor, ha kifejezetten egy kis területről (például a két szemöldököd közötti részről) távolítanád el a felesleges szőrszálakat. Hatékony, gyors és tartós (és csak egy picit fájdalmas) - csak arra figyelj oda, hogy minden egyes használat előtt és után is fertőtlenítsd a csipeszt! A Good Housekeeping cikkében megszólaló beauty szakértő, Birnur Aral szerint ehhez nem elég a tusfürdő, vagy a szappan: alkohollal tisztítsd meg, és egy külön tokban tárold! 

Gyanta 

Az arcgyanta nekem mindig nagyon idegen módszer volt, még a lábamon is nehezen viselem, nemhogy az államon... De van, akinek ez a tuti megoldás, mert nagyobb területeken is működik, és elég tartós a hatása. Csak annyi baj van vele, hogy házilag, szakember segítsége nélkül könnyen okoz irritációt, kipattogást és különböző sérüléseket. Michelle Yagoda, szintén ebben a cikkben megszólaló bőrgyógyász szerint, aki hajlamos rá, annak könnyen okozhat benőtt szőrszálakat az arcgyanta, ezért érdemes inkább szakemberre bízni a kivitelezést... 

Borotva 

Bevallom, én az egész testemen a borotva hatékonyságát élvezem, mert gyors, nagyon könnyű használni, olcsó, és nem irritálódik tőle a bőröm - legalábbis eddig nem irritálódott. Nemrég azonban vettem egy elektromos arcborotvát, és szupersima bőrt varázsoltam vele, vele együtt pedig már másnapra megérkeztek a szörnyű pattanások is. Olyan szinten irritálódott a bőröm, hogy már csak maximum a szemöldököm megigazítására használom. Dr. Krishnan szerint ez egy jó módszer lehet egy csomó nőnek, ráadásul hozzátette, hogy 

csak egy mítosz a szőr erősödése borotválás után. 

Arra viszont figyelmeztet, hogy mindig tiszta borotvával, kíméletesen, egy területen maximum egyszer átsuhanva borotváld az arcod, utána pedig ápold, mintha nem lenne holnap, különben úgy jársz, mint én! 

Cérna 

Ugye neked is megvannak azok a videók, amikben tökéletes szemöldököt varázsolnak két szál cérnával? Nos, a módszer tényleg létezik, azonban senkinek sem ajánlott otthon kipróbálni (ha nem végezted el a kozmetikus sulit külön erre a megoldásra szakosodva). Kicsi területekre nagyon profi megoldás, és csak közepesen fájdalmas, de tényleg ne próbálkozz vele otthon! 

Szőrtelenítő krémek 

Igen, arcra is lehet kapni ezeket a kissé furcsán, de egyébként egészen hatékonyan működő krémeket, csak az a baj velük, hogy nem igazán használhatóak kisebb területekre - inkább az egész arcot beborítva fejtik ki a hatásukat. Ha erre szavazol, akkor viszont nagyon figyelj oda a termék összetevőlistájára, mert bár szőrtelen leszel utána, nem fogsz neki örülni, ha irritált és kipattogott arccal kell majd elhagynod a lakást! Fontos, hogy elkerüld a parfümöt, a durva kemikáliákat, és mindig végezz allergiapróbát előtte! 

Epilátor 

Nekem ez lesz a következő, amit tutira kipróbálok, mert simán lehet otthon végezni, és ha hatékonyan, jó minőségű termékkel dolgozom, egy jó ideig szőrtelen maradhat az arcom. Az viszont nagyon fontos, hogy epilálás előtt és után is tiszta legyen a bőr, és megfelelő ápolást kapjon! 

Lézer 

Na, ez az, amire még nem vettem rá magam (mert nem a legolcsóbb és legkevésbé macerás megoldás), pedig lehet, hogy érdemes lenne: nagyon hosszú időre szőrtelenít, elképesztően profi és hatékony. Csak az a baj vele, hogy nem a legfinomabb, legkisebb szőrszálakra fejlesztették ki, ezért ha valakinek olyan pihéi vannak, mint nekem, annak valószínűleg drágább (mert többször kell visszamenni) és kevésbé látványos mulatság lesz, mint azoknak, akik például egy erős bajszot szeretnének eltávolíttatni. Egy dolog viszont tuti: ezt (is) bízd szakemberre, jobban jársz, mintha magadnak csinálnád otthon! 

Elektrolízis (avagy tűs epilálás) 

Igen, én is csak nemrég hallottam erről először, pedig nem lehet rossz megoldás annak, aki végleges szőrtelenséget akar. Gyakorlatilag úgy működik, hogy – sajnos eléggé fájdalmasan, de legalább extrahatékonyan - eltávolítják minden egyes szőrszáladat, méghozzá úgy, hogy az tényleg ne nőhessen vissza. Ha véglegesre vágysz, lehet, hogy ez a te megoldásod, de egy dolog tuti: szakemberre bízd ezt a módszert!