Heather szerint az egyik legnagyobb mítosz a szeméremszőrzettel kapcsolatban az, hogy nem tiszta, és ezért gondolják sokan, hogy higiénikusabb eltávolítani.

A valóság azonban az, hogy a szeméremszőr egyfajta „védőgátként” szolgál. A rajta megtapadt baktériumokat távol tartja a hüvelytől.

A videó elején leszögezi: bár orvosilag egyáltalán nem indokolt, hogy a nők borotválják az intim szőrzetüket, mégis „hála” a kultúránknak, a legtöbb nő igenis néhány naponta borotvát vagy gyantacsíkot ragad. (Arról, hogy miért lett divat ekkora nyomás a nőkön az intimwax, ITT olvashatsz) Ha te is ezek közé a nők közé tartozol, akkor biztos tudod, hogy a folyamatot ritkán lehet kipirosodás, bőrirritáció és kipattogzás nélkül megúszni.  Heather szerint viszont, ha követed az általa javasolt lépéseket, akkor valóban lehet olyan a végeredmény, mint a borotvákat hirdető reklámokban.

Íme a szülésznő, több, mint nyolcmillió megtekintésnél járó rutinja:

Ha ez lesz az első intimborotválkozásod, akkor először érdemes ollóval rövidre vágni a szőrt!

Első lépésként fürödj meg meleg vízben (ez segít, hogy egy kicsit puhább, könnyebben kezelhető legyen a szőrzeted), majd a borotválni kívánt területet mosd meg érzékeny bőrűeknek szánt, illatmentes szappannal.

Utána hámlassz a kedvenc bőrradíroddal! Ez a lépés nekem újdonság volt, jobban belegondolva viszont, ha az arcomról és a testemről is el szoktam tűntetni az elhalt hámsejteket, a punci miért lenne kivétel? Csak azután, hogy ezekkel a lépésekkel megvagy, nyúlhatsz a borotvazseléért és a borotváért. (Ő a videóban férfiborotvált ajánl).

Kezdd a borotválkozást rövid, a szőrnövekedés irányába történő mozdulatokkal. Mivel egy szőrszálakkal teli borotva nem fog olyan szépen, ezért minden egyes húzás után öblítsd át vízzel. Törekedj arra, hogy minél kevesebb alkalommal menj át ugyanazon a területen, hogy elkerüld a bőrirritációt

- javasolja Heather.

Ha idáig te is ennyivel letudtad a borotválkozást, akkor rossz hírem van: a kipattogzásmentes végeredményért még egy bőrgyulladásra, pattanásokra, és fertőzésekre javasolt hydrocortison kenőcsöt és szintén gyulladáscsökkentő és hűsítő hatású varázsmogyoróolajat is javasol a szülésznő. (Az olaj esetében érdemes rá figyelni, hogy minél alacsonyabb legyen az alkoholtartalma.)

Ha szeretnéd látni a teljes videót, akkor ITT megtalálod!