Laura Mercier Loose Translucent Setting Powder VS. Maybelline Master Fix

Talán a világ leghíresebb púdere, minden külföldi sminkes szettjében megtalálható, csakúgy, mint YouTube-videók tömkelegében. Tény, hogy nagyon jó púder, finoman őrölt, selymes, én is sokat használom a professzionális készletemben. Azonban múltkor rábukkantam egy drogériás púderre, ami nagyon-nagyon emlékeztet rá, ez pedig a Maybelline új púdere, a Master fix. Tapintásra hasonlóan selymes, színe a tégelyben ugyanúgy fehér, de az arcon áttetsző, szintén van enyhe soft focus hatása, az ára viszont sokkal barátibb, bár tény, hogy kevesebb is van benne.

Too faced Milk Chocolate Soleil Bronzer VS. Rival De Loop Young Chocolate Bronzer

A Too faced anno kihozta először a Chocolate Soleil Bronzert, majd később a Milk Chocolate, azaz tejcsoki változatát világosabb bőrtónusokra. Azért szeretem nagyon ezt a bronzosítót, mert nem meleg, vöröses, hanem enyhén hamvas tónusú, tehát tudom brontouring-ra használni, (amikor a bronzosítást és a csontosítást egy füst alatt letudom). Egyre gyakrabban csinálom ezt, mert ugyan egy Instagram-fotón nagyon jól mutat egy atomerős csontosítás, a valóságban azonban természetellenesen hat. Ezt a bronzosítót is a profi szettemben tartom, magamra pedig megtaláltam ennek a dupe-ját, mégpedig a Rival De Loop Young Chocolate Bronzerét. Ugyan ennek nincs olyan intenzív illata, mint a Too faced-nek, de egyáltalán nem bánom. A színe viszont nagyon hasonló, úgyhogy előléptettem a kedvenc bronzosítómmá. Lényegesen olcsóbb, mint a Too faced, és sokkal könnyebb beszerezni.

MAC Painterly, Groundwork Paint Pot VS. Maybelline Color Tattoo Creme

Remek találmány a krémes szemfesték, a MAC ebben úttörő volt anno. Lehet ezeket a paint pot-okat önmagukban használni egy gyors sminkre, de lehet szemhéjbázisnak, tus, ceruza helyett is. Talán a leghíresebb színei a Painterly, ami egy rózsaszínes bőrtónus, (ezt látni leggyakrabban sminkvideókban szemhájbázisként) és a Groundwork, amely enyhén bézses, laza, egyszerű sminkekhez remek szín. Természetesen létezik hozzájuk dupe - amit itthon csak interneten lehet megrendelni, de bármelyik külföldi drogériában megtalálod -, mégpedig a Maybelline Color Tattoo Creme de Nude és Creamy Beige.

Benefit Kabrow 2 VS. L’oreal Brow pomade

A Benefit elsősorban a szemöldök termékeiről lett híres (és persze a Hoola Bronzerről), nagyon széles a választékuk - ceruza, pomádé, zselé, por -, mindegyik típus megtalálható a kínálatukban. A KaBrow egy szemöldökpomádé, amelynem a tetejében található egy kis ferde ecset is, ami nagyon jól jön, főleg, ha utazol. Nekem ebből a 2-es szín van meg, ami egy hideg szőke szín.  Ne búsulj, ha nem tudod esetleg külföldről megrendelni, mert a L’oreal Brow pomade blonde színben gyakorlatilag a KaBrow hasonmása (a texúrája talán egy hajszálnyival szárazabb), és még a kis ecsetet is ugyanúgy megtalálod benne.

MAC Well dressed pirosító VS. Physicians Formula Butter Blush

Egyik kedvenc pirosítóm. Halvány, hideg árnyalatú babapink, pont a megfelelő szín egy kis szélcsípte hatás eléréséhez, nem erőteljes, de lehet építeni. Enyhe, alig észrevehető szaténfénye van. Ha nem akarsz beruházni egy MAC pirosítóra, de tetszik a színe, akkor próbáld ki helyette a Physicians Formula Butter Blush pirosítót Rosy Pink színben.