Közben persze kiokosodtam, már tudom, hogyan kell használni (legyen jól benedvesítve, de ne csöpögjön), úgyhogy manapság inkább adnám egy ujjamat, mint hogy kidobjak egy Beauty Blendert. Ugyanakkor tisztában vagyok fele, hogy még mindig sok mindenkinél kérdés, hogy melyiket érdemes használni, és mivel tud többet az egyik, mint a másik?

Tény, hogy ecsettel is lehet gyönyörűen alapozni, sőt, sokan a saját tíz ujjukra esküsznek. Viszont van valami egy jó minőségű szivacsban, az a bizonyos plusz, az a je ne sais quois, amitől hibátlan lesz a bőr (nyilván ehhez a megfelelő alapozó is kell). Ráadásul ugyanazzal a szivaccsal, amivel alapoztam, fel tudom tenni a porpúdert, a krémpirosítót, vagy akár a folyékony highlightot is.

Az a helyzet, hogy nehéz elfogulatlannak maradnom, mert amióta felfedeztem a Beauty Blendert, vissza sem néztem.

Ennek az egyik oka az, hogy ha tág pórusú bőrt sminkelek, amilyen például az enyém is, az ecset nagyon könnyen elmozgatja a fontos helyekről a pórusösszehúzó primert, amit így hiába tettem fel. A Beauty Blender (és általában minden új generációs sminkszivacs) nagyon sokat segít, hogy ez ne történjen meg. Arra kell csak figyelned, hogy nyomogasd, hengergesd végig az arcodon, ne húzogasd. Ha Mivel az eredeti Beauty Blender ára elég borsos, tökéletes alternatíva a Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

Ha nem küzdenék napi szinten a pórusaim méretével, akkor valószínűleg sokkal többször használnék ecsetet.

Próbálkoztam is vele, de egyszerűen nem lett ugyanaz a végeredmény. Nagyon szeretem egyébként a Zoeva 104-es vagy a Real Techniques Buffing ecsetét, de ezeket főleg munkában használom, olyan klienseken, akiknél nem áll fent ez a probléma. Ha a te bőröd sem tág pórusú, akkor hajrá, szerintem nem fogsz csalódni, bármelyiked veszed meg.

Emellett, mint említettem, mindig kéznél vannak az ujjaid. Ezt a módszert én ritkán használom, gyakorlati okokból - sminkelés közben ez plusz egy kör a csaphoz, hogy kezet mossak. Viszont vannak olyan alapozók, BB-krémek, amiknek kifejezetten jól áll, ha az ujjaiddal dolgozod el. Ilyen például a MAC Face and Body, a Chanel Perfection Lumiére Velvet, illetve a vékonyabb textúrájú BB krémek általában. Ahány ház, annyi szokás, szerintem nincs jó vagy rossz módszer az alapozáshoz, ha eléred a kívánt végeredményt.