Jillian Dempsey, aki nem csak sminkmester, de többek között Jennifer Aniston sminkmestere is, megosztott egy trükköt a közösségi médiában, amitől a matt ajakrúzs sokáig tökéletes marad, a legjobb pedig az, hogy nem egy 800 dolláros csodaszer, hanem egy pár száz forintos konyhai kiegészítő kell hozzá.

Dempsey szerint a matt rúzsokkal az a baj, hogy nagyon szárítanak, így bárhogy hidratál is alattuk az ember, rövid idő után az ajkak elkezdenek kicserepesedni, úgy meg biztos nem lesz szép a fedés. Ezzel szemben a krémes rúzsok nem szívják ki az életet az ajkaidból, viszont könnyen elmásznak, és ugye nem is adnak most divatos, matt fedést.

 

Jillian Dempsey (@jilliandempsey) által megosztott bejegyzés,

A megoldás? Vidd fel a krémes állagú rúzst és tegyél egy darabka rizspapírt (vagy itatós papírt) az ajkaidra. Az itatós eltávolítja a fölösleges rúzst és a festékben található olajokat, így a sminked nem fog elmászni, mattabb lesz a felülete, de nem fog úgy kiszárítani, mint a matt szájfények.

Az internet megmondóemberei szerint a trükk egy réteg szalvétával is működik, sőt ha a szalvétán keresztül átlátszó púdert ütögetsz az ajkaidba, majd felkensz még egy réteg rúzst, a por bezárja a színt és még tartósabb lesz a sminked. Tessék, most már semmi sem tarthat vissza attól, hogy úgy sminkelj, akár maga Jennifer Aniston!