És ez azért (is) hiánypótló, mert mindannyian találkozhattunk már az irritált bőr problémájával - csak van, akinek ez mindennapos, és van, akinél szökőévente fordul elő. De egy dolog biztos: van néhány hatóanyag, amit kifejezetten ajánlott ilyenkor bevetni. 

Rosenkranz Klaudia bőrápolási szakértő, a Skinlatte bloggere szerint, ha egy termékben panthenol (a B5-vitamin provitaminja), allantoin, vagy bisabolol (a kamilla egyik hatóanyaga) van, akkor biztos lehetsz benne, hogy az a krém vagy tonik nyugtatásra, gyulladáscsökkentésre szolgál. Azt pedig mindenki tudja, hogy az aloe vera is közismerten nyugtatja a bőrt, ahogyan a körömvirág (calendula) is. Utóbbiban a karotinoidok azok, amelyek biztosítják a nyugtató hatást. De ezeket ismered? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Watsons Vietnam (@watsonsvn) által megosztott bejegyzés,

Centella 

Vagyis ázsiai gázló, tigrisfű, gotu kola. Ez egy olyan hatóanyag, ami képes nyugtatni a bőrt, és bár régóta jelen van, mostanában kezdik újra felkapni. Klaudia szerint érdemes beépítened a rutinodba, ha nyugtatást igényel a bőröd. 

A centella erős antioxidáns tartalma miatt számos bőrproblémára megoldást nyújt, de különösen a sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatásáról ismert. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CBD Hungary (@cbdhungary.hu) által megosztott bejegyzés,

CBD-olaj 

Nagyon sok helyen láttam mostanában ezt a hatóanyagot, és több ismerősömtől is hallottam, hogy csodákra képes. Igen, ez az a cucc, ami a kannabisz növény egyik hatóanyaga, emiatt sokan megijednek tőle, pedig egyáltalán nem kell, sőt! 

Nagyon sok gyógyhatású készítményben nagy sikerrel alkalmazzák, és végre a bőrápolás terén is sikerül vele áttöréseket elérni, különösen a gyulladások és az akne gyógyításában. A CBD-olaj nem pszichoaktív hatóanyag! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NeilaCare (@neilacare) által megosztott bejegyzés,

Feketekömény-olaj 

Klaudia kiemeli, hogy ez az olaj egy kevésbé ismert bőrnyugtató hatóanyag, amit érdemes kipróbálnod, mert szuper hatással lehet az irritált bőrre. 

Ha látod az INCI-ben, mindenképpen érdemes beruháznod az adott termékre, nem hiszem, hogy csalódni fogsz! És ha már olajok, a balzsamos szuhar olaj és a tamanuolaj is kiváló sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, viszkető, dermatitiszes, ekcémás bőrre is sikeresen alkalmazhatóak.