A hozzávalókat könnyű beszerezni, csak egy szett műszempilla kell, egy bármilyen márkájú, rikítóbb szemhéjpúder, és ahhoz egy kis adag, színben passzoló festék vagy tempera. A műszempillát és a szemfestéket a legközelebbi drogériában vettem összesen 2300 forintért, temperát meg „kölcsönvettem” a gyerektől. A legtöbb netes leírás szerint elég, ha ecsettel vagy kis szivaccsal felkened a szemhéjpúdert a pillák végeire, de nekem így rohadtul nem ragadt rá.Ezt betudtam annak, hogy nem a legjobb minőségű szemfestéket vásároltam, de sajnáltam volna nagyobb összeget költeni egy rikító pink és sárga palettára, amit az életben nem használnék el. Itt jött jól a tempera, mert ha a púdert kicsit összekevered a hasonló színű festékkel, az már segít, hogy megkössön a pillán. Nem kell félni a festéktől, mivel csak a műszempilla végét színezed be egy kicsit, a szemeddel nem fog érintkezni. Én simán csak pár csepp temperába mártottam az ecsetet és azt dörzsöltem bele a púderes tartóba, amíg a porszemek látványosan ráragadtak, aztán óvatos mozdulatokkal elkezdtem felkenni a színt a pillák végére.

meretezettombrepilla1.jpg

Hogy tutira menjek, miután kezdett megkötni a rózsaszínes máz, még rászórtam egy kis szemhéjpúdert, mint fedőréteget, közben pedig igazi kémikus-Barbienak éreztem magam.

Miután láttam, hogy rászáradt és megkötött a színezék a pillákra, eljött az én időm. A gond csak az volt, hogy soha korábban nem ragasztottam fel magamnak műszempillát. Valaki szólhatott volna, hogy ennek a cuccnak a felrakása bonyolultabb, mint részegen célba lőni. Sokáig próbálkoztam, és végül a közelébe sem jutottam annak, hogy sikerként könyveljem el a végeredményt. A szemöldököm is ragadt a szetthez tartozó ragasztótól, nem beszélve arról, hogy a sok fogdosástól a végére műszempilla helyett egy színes pillegombóc volt a kezemre ragadva.

meretezettombrepilla2.jpg

Azzal vigasztalom magam, hogy, ha egyszer az életben sikerül megtanulnom feltenni ezt az ördögi cuccot, akkor nekem lesznek a legdögösebb szemeim. Ha pedig addig szembejön velem egy ilyen szempilla valamelyik bulin, elvonulok titokban sírni.