Arcmaszk reggelire 

Natasha jó pár éve imádja megenni az agyagból készült arcmaszkokat: ha teheti nagykanállal fogyasztja, és láthatóan iszonyatosan élvezi. De chipshez és sörhöz is szereti fogyasztani, sőt, az otthonát sem hagyja el egy nagyobb adag nélkül.

Húszéves körmök 

Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor gyerekkoromban megláttam a Guinness-rekordok könyvében a nőt, aki hosszú éveken át nem vágta le a körmeit... Így van vele Jazz is, aki több, mint 20 éve növeszti őket - de nemcsak növeszti, lakkozza is a karmait. Elmondása szerint a 'gyerekeinek' tekinti őket, és azt sem bánja, hogy minden hétköznapi tevékenységet sokkal lassabban és ügyetlenebbül csinál a rövid körmű emberekhez képest.

0-24 smink 

Maureen sminkfüggő: a nap 23 órájában az arcán vannak a kedvenc színei, nem bír nélkülük létezni sem, és csak akkor nem hord sminket, amikor zuhanyzik. Aztán, amint kijön a zuhany alól, fogja magát, és újrakeni az egészet, minden éjjel sminkben alszik. Napi 3 órát tölt a tükör előtt, de nem érdekli, neki ez abszolút megéri. Évente négyezer dolcsit költ sminkcuccokra, általában hamarabb veszi meg az utánpótlást a zöld szemhéjfestékéből, mint ahogy befizetné a számláit. A legdurvább mégis az, hogy a barátnője szerint, ha választania kéne közte és a smink között, az utóbbi nyerne.  

Egy korty körömlakk 

Talán Bertha-é az eddigi legfurcsább függőség, amiről valaha hallottam: a körömlakkivás. Imádja meginni a kedvenc körömlakkjait, ha rossz napja van, egy egész üvegcsényi elfogyaszt. Fúj.

Hajnövesztés 

Asha már több mint 25 éve növeszti a haját, és ez szó szerint nehézségeket okoz neki: a dokik szerint már a gerincén is meglátszik, hogy nap mint nap ekkora plusz súlyt cipel, de őt ez nem érdekli. Heti egyszer mos hajat, aztán két napig várja, hogy megszáradjon, de ez sem tántorítja el a további hajnövesztéstől: soha nem szeretne megszabadulni az extrém hosszúságú hajzuhatagától, úgy érzi, ez az élete értelme.

Sminknasi 

Brittani függősége sem egyszerű eset: imád sminket enni. A kedvencei a metálos színű szemhéjpúderek, szerinte ezek “tisztább” ízűek, mint a sötétebb árnyalatok. Már több mint 10 ezer palettát megevett, rendszeresen jár a drogériákba titokban kóstolni. 

Ennyi elképesztően furcsa függőség után felmerült bennem, hogy vélhetőleg hatalmas kamuk ezek a sztorik, úgyhogy utánakutakodtam egy kicsit a dolognak. Egyértelmű választ sajnos sehol sem találtam, a műsor ugyanis abszolút igazinak adja el a bemutatott eseteket. Mindenesetre én kicsit átértékeltem a szokásaimat   - valahol kicsit még megnyugtató is, hogy a magam kis egyszerű, hétköznapi körömrágásával még a fasorban sem vagyok ezekhez az emberekhez képest.