Aki rendszeresen sminkel, az nagyon jól tudja, hogy milyen nehéz megtalálni a megfelelő árnyalatú alapozót. Mindenkinek más trükkje van, van, aki a kézfején, van, aki az állvonalán, van, aki a csuklója belső oldalán ellenőrzi a színt. Nam Vo New York-i make-up artist szerint viszont ezek közül a módszerek közül egyikkel sem lehet elérni a kívánt eredményt.

Szerinte azután, hogy meghatároztad a bőröd altónusát – ehhez ide kattintva találod a tippjeinket – a legjobb, ha a kiválasztott alapozókat az arccsontod legmagasabb pontján teszteled, vagyis azon a részen, ahová a highlightert is tennéd. A sminkes szerint ugyanis ezen a részen kivehető a legjobban a bőrszíned „mediánja”, vagyis az az árnyalat, amihez igazodhatsz, hogy az arcod egyik részén se hasson se túl sötétnek, se túl világosnak az alapozó.

A homlokodon és az álladon sötétebb a bőr, mivel jobban éri a nap, így ha ezeken a részeken teszteled a színt, akkor az arcod többi részén túl sötétnek fog hatni. Az arcod középső része viszont világosabb, tehát ehhez a területhez igazodni sem jó ötlet. Nam Vo szerint éppen ezért az arccsont legmagasabb pontján kell tesztelned a színt, mivel a bőr itt színeződik el a legkevésbé, és itt látszik a legjobban a valódi árnyalata. Ha olyat alapozót választasz, ami átmegy ezen a teszten, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz se túl sötét, se túl világos, sem túl rózsaszín, esetleg sárgás árnyalatú.

Ha pedig megvan a tökéletes alapozó, akkor már csak a tökéletes színű korrektort kell megtalálnod, ami szintén sokaknak okoz problémát, hiszen olyan színt kell találni, amely illeszkedik az altónusodhoz, és a szemed alatti sötét karikákat, illetve az apróbb kipirosodásokat, bőrhibákat is segít elfedni. 

Erre Katie Jane Hughes sminkesnek van egy nagyon jó tippje, mégpedig az, hogy az árnyalatot az orrod, illetve az arcod almácskája közötti kis bőrsávban teszteld. Ezen a részen a legkevésbé hajlamos a kivörösödésre a bőr, tehát itt a leginkább „semleges” az arcszíned. Ha ehhez igazodsz, akkor jó eséllyel sikerül olyan korrektort választanod, ami tökéletesen passzol majd, nem lesz sem túl rózsaszínes, sem túl világos, így elkerülheted, hogy  messziről világító keret legyen a szemeid körül ahelyett, hogy egységes bőrképet kapnál.