A Skóciában található Abertay Egyetem kutató voltak kíváncsiak arra, hogy van-e összefüggés aközött, hogy egy dolgozó sminket hord és aközött, hogy milyen karrierlehetőségei vannak. Talán nem túl meglepő, de a felméréséből természetesen az derült ki, hogy bizony még manapság is nagy szerepet játszik a külső abban, hogy milyen egzisztenciát tudunk kialakítani magunknak. Mint arra a kutatás rámutatott, ha például te szereted a erős sminket, akkor elég rosszak az esélyeid arra, hogy vezetői pozícióba kerülj.

A tudósok 150 különböző nemű és bőrszínű embert kértek meg arra, hogy csak női portrék alapján döntsék el, hogy a képen látható személy, mennyire alkalmas vezetőnek szerintük. Az eredmény pedig? Szomorú. Teljesen mindegy volt, hogy milyen nemű, korú vagy rasszú volt a válaszadó, ha olyan nőt láttak, aki erős sminket viselt, nem látták meg benne a vezetőt.

Emögött az állhat, hogy aki hangsúlyosabban festi az arcát, azt inkább a bulizással és lazulással asszociálják, nem pedig a komoly, főnöki teendőkkel. 

smink bent.jpg

Ezt az eredményt pedig a Harvad egyik tanulmánya is megerősíti. Ebben a kutatásban arra jutottak, hogy bár némi smink segít abban, hogy a nőket alkalmasabban ítéljék különböző feladatokra, az erősebb makeuptól viszont megbízhatatlannak látják őket. 

Tehát, habár szomorú szembesülni azzal, hogy még mindig ennyire nagy szerepet játszik a külső a szakmai előmenetelben (és persze vitázni is lehet azon, milyen megjelenés illendő egy munkahelyen), a tanulság az, hogy ha már régóta vágysz az előrelépésre és ez minden erőfeszítésed ellenére sem következik be, akkor sajnos érdemes lehet egy alapos ellenőrzést tartani a sminktáskádban. Ez persze nem jelenti azt, hogy változtass is azon, hogyan sminkelsz, sőt, egy munka kedvéért semmiképp ne add fel önmagad, egyszerűen csak nem kell tovább azon enned magad, hogy miért kerül el a kinevezés. 

Hiszen, ha azt látod, hogy az erős fekete tus, vagy az égszínkék szemceruza állnak közéd és a felelősebb pozíció közé, akkor azzal is tisztában lehetsz, hogy pont ennyit is érnek a döntéshozók azon a munkahelyen, ahol még mindig csak ezeket veszik észre rajtad, nem azokat a dolgokat, amiket szakmailag az asztalra letettél.