Ha van pillanat, ami az ember lányának az önbecsülését apró kis cafatokba tudja tépni és a lefolyón lehúzni, akkor az a telón véletlenül szelfi-módban hagyott kameraállás, amit naná, hogy akkor kapcsolsz be, mikor éppen fekszel az ágyban és a tokád a mellkasodig ér. Hiába nyomod ki gyorsan a kamerát, egy életre beléd ég a képe annak, hogy te igazából Jabba női reinkarnációja vagy. Legalábbis nekem ez jutott eszembe magamról, amikor nemrég véletlenül sikerült nagyon közelről a saját fejemre zoomolni.

Annyira azért nem keseredtem el, hogy bepötyögjem a telefonomba: „hogyan kell tokát eltüntetni”, de olyan erős lélekjelenlétem már nem volt, hogy mikor megint „véletlenül” feltűnt a cikk, ne kattintsak rá.

Mielőtt pedig még azt hiszed, hogy teljesen elment az eszem, és tuti én vagyok a zsírégető fülbevalót reklámozó marketingesek álma, hadd mondjam el: nagy csodára nem számítottam és te se tedd.

Amikor azt írják, hogy „néhány egyszerű gyakorlat, amit akár otthon ülve is megcsinálhatsz”, akkor nem kamuznak. Tényleg, akár sorozatnézés közben is csinálhatod. Mondjuk chipset ne majszolsz közben, mégiscsak, na... Az edzésterv pedig, hogy ezt a négy gyakorlatot kell egy héten keresztül csinálni:

1. Lufit fújni (Ha nagyon ki akarsz szúrni magaddal, akkor ajánlom a vízbombához valót.)

2. Forgatni a szádban a nyelvedet. (Ez hülyébben néz ki, mint elsőre gondolná az ember, ráadásul percek után rendesen fárasztó is.)

3. Rágózni (Ha ez működne, akkor néhány, folyamatosan és nagyon idegesítően rágózó embernek nagyon szép ívelt nyaka lenne.)

4. Halarcot vágni (Mivel ennél közelebb sosem fogok kerülni ahhoz, hogy csücsörítős fotó készüljön rólam, ezért ezt meg is örökítettem, plusz, hogy lásd mi is az a hal arc.)

20190528_103130.jpg

Arról már nem szólt a fáma, hogy ezeket gyakorlatokat hány percig kell csinálni, ahogy arról sem, hogy vajon fontos-e egyszerre, egymás után végigtolni őket, ezért én, amikor eszembe jutott, akkor csináltam őket. Tévénézés vagy dugóban araszolás közben simán kivitelezhetők. Sőt, még díjért is tüntetnék a "módszer" kitalálójának, ha működne. Mert azt azért nem gondolom, hogy mindenki a székébe kapaszkodva várta, hogy majd arról fogok beszámolni, hogy a tokakerületem hány tized milliméterrel lett kisebb, és hogy a napszemüveg lecsúszott a beesett arcomról.

Mert nyilván az égvilágon semmi nem történt. 

Ezek után pláne csak mosolyogni fogok a tokából fogyós cikkeket látva. Állítólag az is keskenyíti az arcot.