1. Mindig előbb fogy el a balzsamod, mint a samponod

Az egy dolog, hogy még félig tele a samponos flakonod, mire már mehetsz is XXL-es kiszerelésű balzsamot felhajtani, de abba már bele sem mersz gondolni, hogy mennyi pénzt költöttél el hajpakolásokra, hogy kordában tartsd a sörényed.

2. Mire megszárítod a hajad, a bicepszed is bedurran

Megfürödtél, hajat mostál, kezdődhet a szárítás. Ez idő alatt (ha nem lenne olyan hangos a hajszárítód), akár egy rész Szex és New Yorkot is megnézhetnél, annyira sokáig tart. Ráadásul mire megszárad a hajad, olyan izzasztó meleg lesz a fürdődben, hogy legszívesebben újra lezuhanyoznál.

3. Buktad a menő Pinterest hajakat

Optimistán és csillogó szemekkel lejtesz be a fodrászodhoz, hogy elújságold: megtaláltad az igazit! Mármint frizurát. A fodrászodnak viszont elég egy pillantást vetni a telódban lévő képre és egyből összetöri az álmaidat: a sűrűsége miatt a te hajad erre nem alkalmas és, ha megfeszülsz sem fogod tudni magadnak soha úgy belőni, mint a csaj a fotón. Plusz a többi 10 stílus is kuka, amiket hosszas keresgélés után lementettél.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nicole (@nicoleenilechuga) által megosztott bejegyzés,

4. Többet kell ücsörögnöd a fodrásznál

Első világbeli problémának tűnhet, de igenis macera, hogy nincs olyan, hogy „beugrom a fodrászhoz.”  Ha szalonba mész, akkor tudod, hogy legalább 4 órára szabaddá kell tenned magad, mivel egy profinak is ennyi időbe telik, hogy rendbe szedje a tincseidet.

5. Legalább 200 hullámcsatod van. Csak éppen azt nem tudod, hogy hol.

A drogériák és az Aliexpress a te hullámcsat-, és hajgumirendeléseidből is simán megélne, de mégis mindig azt veszed észre, hogy a fél lakást feltúrtad és nem találod őket. Miután újra feltöltötted a hajbizgentyű-raktáradat, ismét konstatálod: hiába jártunk már a Holdon, még mindig csak olyan hajgumikat lehet kapni, amiket, ha kétszer tekersz körbe nem tartanak, viszont komolyabb izommunka nélkül háromszor meg már szinte lehetetlen.

6. Hajszálak, ameddig a szem ellát

A ruhádon, az ágyadban ,a kanapén, amerre megfordulsz, hajszálakat hagysz magad után. Ráadásul nem az alig észrevehető, diszkrét kis szálacskákat - felveszed a versenyt bármelyik vedlő kutyával. Egy hajmosással összekötött zuhanyzásnál pedig akkora hajcsomót hagysz magad után a lefolyóban, aminek már nevet is lehetne adni - például azt, hogy Csubakka.

7. Páratartalom: a fő ellenséged

Míg sokaknak a Jóbarátok egyik legviccesebb jelenete az, amikor Monicának óriási hullámai lesznek a páratartalomtól, addig ez neked maga a valóság. Mindezt persze könnyebben feldolgoznád, ha te is éppen egy egzotikus szigeten szürcsölnéd a koktélt. Ehelyett  pár csepp eső is elegendő a reggeli rohanásban, hogy úgy érkezz meg a munkahelyedre, mint maga a Napkirály.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Le roi Louis XIV 👑🌞⚜ (@leroilouisxiv) által megosztott bejegyzés,