A pezsgőben lévő cukor csillogóbbá, míg a szénsav dúsabb hatásúvá teszi a frizurát, a szőlőtartalma miatt pedig még antioxidánsokban is gazdag, ezért ápolja a fejbőrt, és a hajtöveket. Ennyi infó nekem már elég volt ahhoz, hogy meggyőzzön arról: egy próbát megér.

Szerencsére már lehet kis üveges pezsit is kapni, szóval nem kell elpazarolni rá egy egész palacknyit. Egy fontos dolog van, amibe több, a praktikát taglaló leírásnál is belefutottam: ez a „hajpakolás” elsősorban szőkéknél hoz látványos eredményt és minél világosabb a haj, annál szembetűnőbb lesz a csillogása. Nálam csak Gwen Stefaninak van világosabb sörénye, úgyhogy megfelelő alanynak minősítettem magam.

pezsgosnyitom.jpg

Komolyabb előkészületre nem volt szükség, a samponnal megmosott, majd leöblített hajamra elkezdtem ráönteni a pezsgőt, és nem nagyon mocorogtam, hogy a tövén minél tovább ott maradjanak a cseppek. Lassanként adagoltam a habzó löttyöt, és vártam. Közben megállapítottam, hogy okos húzás volt, hogy nem tettem előtte hűtőbe, lefagyott volna a fejbőröm a hidegtől. Hála a magas cukortartalomnak, pár perc elég volt, hogy a folyadék mindenhol ragadjon.

Körülbelül 10 percet volt türelmem ácsorogni, addigra már olyan szagom lett, mint karácsonykor a nagyi pezsgős lilakáposztájának.

 Alaposan, de azért óvatosan leöblítettem a hajam és kimásztam a kádból. Balzsamot nem mertem használni, nehogy lemossam vele az egész „pakolást”, viszont így kicsit féltem nekiállni fésülködni... Joggal, mert a balzsammentes, ellenben cukros kombinációtól elég kócos lett a hajam. Annyira, hogy vissza kellett ugranom a zuhanyzóba, és legalább a végére egy kis balzsamot tenni. Ezután már minden simán ment, a hajam nem ragadt, és még piaszagom sem volt.

Hagytam a levegőn megszáradni, közben néha fésülgettem, és minél szárazabb lett, annál jobban tűnt úgy, mintha tényleg selymesebb lenne a hajam. És nem, nem arról van szó, hogy vágyott a lelkem a pozitív végeredményre. Végül azonban sajnos kiderült, hogy az ígéret, hogy vakítóan ragyogó és látványosan dúsabb hajzuhataggal fogom billegetni jobbra-balra a fejem, baromi messze van a valóságtól, de legalább már ezt is tudom. A pezsgő és én továbbra sem leszünk BFF-ek.