A legismertebb kereső minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy egy adott évben milyen tartalmakra kerestünk rá a legtöbben. A végeredményt aztán kategóriákra bontja, így megtudhattam, hogy idén a „segítségnyújtás” témakörben az Ausztrál bozóttüzek okozta károknál akartak a legtöbben segíteni, míg az „emberek” kategóriában Joe Biden nevét írták be a legtöbben. Idén is, mint minden évben, külön kategóriát kapott a szépségápolás is. Nem meglepő módon szinte az összes keresésről ordít, hogy ez az év egy világjárvány jegyében telt…

1. „Hogyan kell otthon férfihajat vágni?”

Tegye fel a kezét, akinek a Nagy Tavaszi Otthonmaradásban volt olyan férje/apukája/kamasz fia/nagypapája, aki nagyon látványosan húzogatta a kis tincseit a tükör előtt könyörögve, hogy valaki csináljon már valamit a hajával. (Majd később ugyanannál a tükörnél kiborult, hogy a DIY akció nem sikerült olyan jól, mint a tutorial videóban.) 

2. „Hogyan lehet otthon törölközővel hajat göndöríteni?”

Ez a trükk elsősorban azoknak a hullámos és göndörebb hajú nőknek megváltás, akik szeretnék kordában tartani a tincseiket. Mivel csak egy törcsi kell hozzá és otthon is meg lehet csinálni, így nem meglepő, hogy a lista második helyezettje lett.

3. „Hogy kell otthon hajat festeni?”

Ez a kérdés konkrétan az én keresőmből is előkerülhetett volna. Szerencsém volt: az Instagram oldalunkon tavasszal több szakértővel is készítettünk élő bejelentkezéseket, ahol az egyik ilyen beszélgetés alatt az R2 fodrásza, Nagy Sanyi magyarázta el nekem lépésről-lépésre, hogy tudok anélkül hajat festeni otthon, hogy decemberre ne úgy nézzek ki, mint egy megtépett kiscsibe. Ha lemaradtál, de érdekel a téma, ITT elolvashatod a szakértő tippjeit, továbbá hadd mutassam meg neked EZT a hajfestéket, ami az én szőke hajamra maga volt a tökély és a mai napig használok.

4. „Hogyan kell helyesen kezet mosni?”

Hiába tanítják már az oviban is, idén kiderült: sokunknak fogalma sem volt, hogy mit is jelent az alapos kézmosás. Ha bármi jót  ki lehet csikarni ebből az évből, akkor talán azt, hogy sokan egy életre megtanulták, hogyan és milyen gyakran kell helyesen kezet mosni .

5. „Hogy kell függönyfrufrut vágni?”

Ez a kérdés inkább már haladó otthonbindzsizőknek való. Feltéve, ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy megázott spániel.

8. "Hogyan kell női hajat vágni?"

Ez az egyetlen kérdés, aminek nem látom túl sok értelmét. Mivel annyi féle női haj van, mint égen a csillag, nem tudom, hogy mire számított, az, aki ezt a kérdést feltette. Vagy csak unatkozott otthon és ráért addig lefele görgetni, míg rálelt a saját frizurájára. 

7. „Hogy kell afrofonást készíteni?”

Pontosabban szólva ez a kérdés úgy hangzik, hogy, hogyan kell knotless braids-et, vagyis egy speciális afrofonást elkészíteni.

8.  „Hogyan kell fade frizurát készíteni?”

Segítek: a fade frizura azt jelenti, amikor pasiknak rövid, átmenetes hajat nyírnak géppel. (Az én férjemnek is ilyen a haja és nem mondom, hogy nem vert közénk éket, ahogy tavasszal menekül előlem, mert nem hitte el, hogy a YouTube alapján simán el tudtam volna készíteni a frizuráját az otthoni nyírógéppel.)

9. „Hogyan kell hajat vágni?”

Nyilván ezt a kérdést sem a Hajas vagy a Zsidró pötyögte be a kávészünetében, hanem mi nők, akik tényleg nem várhattunk, hogy egy kicsit rendbe tegyük a hajvégeinket.

10. „Hogyan kell dermaplaningelni?”

Ha ez a kérdés nem szerepel a kereséseid között, vagy fogalmad sincs, hogy mit is jelent a dermaplaning, akkor erről a témáról ITT olvashatsz bővebben.