Hófehér bőrű barátnőm minden napozás után befújja vele magát. A szomszéd csajszi szerint ettől a szertől múlnak csak el a pattanásai. Egy másik barátnőm pedig állítja, hogy csupán 3 hónap rendszeres használat után annyi babahaja nőtt, hogy úgy nézett ki, mint egy Furby. A Panthenollal kapcsolatban, engem az érdekelt a legjobban, hogy a lestrapált, élettelen hajamat tényleg fel tudja-e turbózni.

A hab fő összetevője a pantoténsav (B5-vitamin), ami a B-vitaminok csoportjának a tagja, és a fő feladata a sejtek és szövetek aktivizálása. (Ha például hullik a hajad, akkor annak a hátterében simán állhat a B5-vitamin hiánya. ) Többféle leírást találtam a neten, hogy hogyan kell használni a sprayt hajápoláshoz, becsülettel végigmentem az összes lehetséges módon, hogy téged megkíméljelek a felesleges köröktől.

A következőkre jutottam: ha közvetlenül a hajmosás előtt befújod az egész hajadat, akkor annak nincs sok értelme, a samponnal és balzsammal szépen mindent le is szedsz.

Ha felfújod a habot és csak úgy hagyod megszáradni, már egy fokkal jobb eredményt érhetsz el, de nekem így a hajtövemnél zsírosító hatása volt, hiába szárítottam meg. A tuti megoldás: mosd meg a hajadat a szokásos módon, és miután törölközőszáraz, nagyjából a közepétől a végéig fújd be Panthenollal, és finoman masszírozd bele a fehér habot. Nem kell olyan sokat nyomni rá, hogy teljesen nedves legyen, nekem egy-egy fújás is elég volt.

meretezettpnthenol.jpg

Ha nem akarod, hogy a nyakadra, ruhádra, füledre is menjen, akkor simán fújhatsz a kezedbe is, és úgy is beledörzsölheted a hajadba.Én, miután eloszlattam a tincseimen a habot, 15 percre még törölközőbe tekertem a fejem, aztán hagytam a séróm egyszerűen a magától megszáradni, és megértettem, hogy mire fel volt ez a nagy hype. A hajam szépen csillogott, enyhén hullámos volt, mint amikor a filmekben a tengerből jön ki a csodahajú nő, a végek puhák és selymesek lettek.

Nem kellett fésülködnöm sem, elég volt az ujjaimmal kicsit megigazgatnom a tincseket és szuper volt az eredmény. Azt még nem tudom, hogy vajon a hosszú távú használatától méteres copffal rendelkező Aranyhajjá változom-e, de az tuti, hogy én is belépek a Panthenol-imádó csajok társaságába.