Nos, a válasz - mint minden szépségápolási termék esetében - attól függ, hogy mit használok. Mivel sok-sok infó kering a neten arról, hogy akkor most egészséges-e ez a termékfajta, vagy nem (egyes kutatások szerint még rákkeltők is lehetnek azok a cuccok, amik a talkum  nevű ásványt alkalmazzák), úgy döntöttem, megkérdezem az egyik legszuperebb fodrászmestert, akit ismerek: Fábián Andreát, az InPlace szalon tulajdonosát, a Clips Nemzetközi Fodrász Akadémia oktatási vezetőjét, aki szerint a száraz sampon

egy csodálatos dolog, ha valakinek professzionális anyag van a kezében, de rengeteg silány minőségű termékkel találkozunk a drogériákban.

Andi szerint érdemes alaposan megnézned, mit is tartalmaz a kedvenc spray-d, porod, vagy habod, mert amilyen király hatást tudsz vele elérni, olyan egészségtelen lehet a fejbőrödre nézve, ha nem a megfelelő terméket választod. De nemcsak a drogériákban kapható cuccokkal van baj - még az is problémát okozhat, ha olyan alternatív megoldásokat választasz, mint például a hintőpor. 

Ha valakinek zsírosodik a haja, gyors megoldás egy hintőporszerű anyag, mert csakúgy rászórja a hajára, vagy befújja vele, és a por felszívja a zsírt, eltűnik a csillogó hatás, sőt még azt is érezheti az ember, hogy tömege, volumene is lett a hajának. Sajnos ez csak a látszat. 

A szakember szerint az, hogy szépnek és frissnek tűnik a hajad ettől a megoldástól, sajnos nem jelenti azt, hogy egészséges is marad, hiszen a por, ami rákerült, nem szívódik fel csakúgy: eltömítheti a pórusokat, csúnya pattanásokat, durva esetekben cisztákat és hajhullást is okozhat... Szóval csak óvatosan a gyakori szárazsamponozással/hintőporozással!  

Persze jogos a kérdés, hogy azért az, ha csak alkalmanként (hetente-kéthetente) kitolod még egy nappal a hajmosást, az is ilyen káros-e... Természetesen nem, de azért érdemes odafigyelned - ha lehet, ne told túl a használatát! A fodrászmesternek erre is akad egy-két tippje: 

Ha használod, időközönként iktass be egy fejbőrradírozást, illetve szerezz be egy mélytisztító sampont is, mert a maradványok nehezen távolíthatók el!  

De a legjobb, ha megmosod a hajad, amikor úgy érzed, meg kell – persze ez sem könnyű, hiszen vannak, akiknek extrém gyorsan zsírosodik a fejbőrük. Andi szerint, ha te is ebbe a kategóriába tartozol, keresd meg a hozzád legjobban passzoló sampont, amivel (szárazsamponok nélkül) kitolhatod a két hajmosás közötti időt!